banner2

Önce kısa bir giriş:

Ülkemizde 7 Haziranda genel (Milletvekili) seçimleri yapılacağı herkesin malumu… Özellikle Ak Partiden müracaat eden aday adayların sayısı hayli yüksek.

Her ne kadar seçime onlarca parti girecek olacaksa da; seçim rekabeti (Şanlıurfa için) iki parti arasında geçecektir. Ak parti ve HDP… Kimse kızmasın ama diğer partilerin adı bile okunmuyor bu genel seçimlerde…

Sanırım 300 civarında bir başvuru var. Bu yüzden Ak Parti’de süreç çekişmeli geçecek gibi görünüyor… Dolayısıyla;

Vekil ne demektir, ne işe yarar isterseniz ona bakalım:

Vekil: halkın oy verme işlemiyle kendisini seçip meclise/parlamentoya gönderdikleri kişi veya kişilerin; “halkın lehine, halkın menfaatine işler yapması…” “Yasamada bulunması, halkını temsil etmesi demektir. Kısaca; ”Vekil; Halkın temsilcisi demektir ki, zira adı üstünde; ‘Milletvekili’, Milletin kendisini temsil etmesi için seçtiği kişi…

   Herkes kafasına göre gerekli yasa ve kanunları yapamayacağına göre, halk kendi içinden kuralları önceden belirlenmiş bir şekilde onları seçer ve kendilerini temsil etmesi için Parlamentoya/Meclise (TBMM) gönderir. Tabi meclise gidip halkın sorunlarıyla, dertleriyle kimin ne derece ilgilendiği ve bu konularda çaba sarf ettiği ayrı bir yazı konusudur…

   Şimdi bu girişten sonra bizi temsil etmeleri için seçeceğimiz vekiller nasıl olmalı, kriterleri/kıstasları ne olmalı konusuna geçelim:

(Ben şahsen demokrasiye pek inanmıyorum/güvenmiyorum, çünkü demokrasiyi güçlülerin zayıflara tahakküm etmesi olarak görüyor ve anlıyorum) fakat oyun kuralına göre oynanacaksa eğer; “demokrasilerde siyasete rağbetin fazla olması güzel şey olarak görülebilir.” Her Türk vatandaşı kendini aday olarak görebilir veya isteyen kişi bir siyasi partide adaylık başvurusunda bulunabilir. Bunu yapmak herkesin Anayasal hakkıdır. Buraya kadar tamam…

Şimdi bu kısa (belki biraz uzun oldu da) girişten sonra gelelim yazımızın başlığına aldığımız Mehmet Oymak konusuna!

Dediğimiz gibi Şanlıurfa milletvekilliği için 300 kişi başvuruda bulunmuş, bu 300 kişinin içerisinde tabi ki çok değerli ve bu işi layıkıyla yapabilecek çok fazla şahsiyetler var. Ancak siz de takdir edersiniz ki; insan çok iyi tanıdığı ve kendisinden emin olduğu kişi hakkında olumlu yada olumsuz fikir beyan edebilir.

Bu yüzden bende Mehmet Oymak hocayı yakinen (akrabam değil) tanıyan ve kişiliğini takdir eden birisi olarak onu yazmayı ve tavsiye etmeyi bir görev bildim.

Çünkü Urfa tarihini ve kültürel mirasını çok iyi bilen Mehmet Oymak; aynı zamanda geçmişte 8 yıl gibi bir süre belediye başkan yardımcılığı yapmış, deneyimli ve tecrübeli olmasının yanı sıra; Urfa tarihi ve kültürü hakkında kitapları, makale ve araştırmaları olan, Türkiye içinde ve dünya televizyonlarında Urfa tarihi hakkında çeşitli programlarda konuşmalar yapmış bir şahsiyettir…

Urfa tarihini çok iyi biliyor çünkü hem Urfa’yı seviyor, hem tarihine merakı var hem araştırıyor. Üstelik geçmişinde ve ailesinde herhangi bir leke, yolsuzluk, yüz kızartıcı suçlamalar yok. Aile terbiyesi ve geleneği çok önemli bir husus, zira terbiye ve şahsiyet kazanma; aileden başlar. Oymak ailesi, bölgede 90 yıl önce çocuklarını ilk üniversiteye gönderen ve ailenin tüm fertlerini yüksekokullarda okutan bir ailedir. Bu da ayrıca takdir edilecek bir davranıştır.

Ben konuyu çok uzatmadan şuna inanıyorum; bana göre Mehmet Oymak seçildiği takdirde Şanlıurfa’ya güzel hizmetlerde bulunacaktır. Vesselam…

Mehmet Oymak kimdir:

 

Şanlıurfa’da doğdu (1950). Ankara ilahiyatta lisansını (1970) edebiyatta Yüksek Lisansını tamamladı. Öğrencilikten başlayarak siyasetle ilgilendi (1967). 1968-2001, Necmettin Erbakan haraketinin;

2001-2015 R. Tayyip Erdoğan ve Ak parti hareketinin içinde oldu. Ak partiden Şanlıurfa Belediye Başkan adayı oldu(2009). Ardından Ak Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı oldu. Eşi Nuray Oymak Ak Parti Kadın Kolları il başkanı ve ardından( K.K.) MKYK üyesi oldu.

MEHMET OYMAK: Lise Öğretmenliği, Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcılığı(1984-1993) Öğretim Görevliliği (1993-2015) ve Meslek Yüksek Okul Müdürlüğü yaptı. Yurtdışında mesleki çalışmalara katıldı. Çeşitli konularda 10 tane kitap yazdı. Birçok Vakıf ve STK’da görev yaptı. 60 bölümlük Adım Adım Urfa belgeselini yazdı, sundu. Yabancı Tv’lerde Ş.urfa’yı anlattı. Dergah-Balıklıgöl, Eyyubiye ve V.Şehir Eyyupnebi projelerinde görev yaptı. ödüller aldı. Şiirleri bestelendi. Ömrü Şanlıurfa’ya hizmet etmekle geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.