banner2

Kapitalizmin emici hortumları Market ve Bankalardır. Cahil, sorgulamayan ac bırakılan toplumlar bu emici hortumlara mahkumdurlar.

Geçen hafta sosyal medyada üç beş gün marketleri boykot edelim hezeyanları gördüm.

Neymiş gıdalarda zam artışının failleri marketlerdir diye.. bunlara günaydın diyorum Yıllardır şuursuzca bu me kanlara para akıtıyorsunuz yenimi uyandınız.

bankalarda bunların sömürü ortakları. ülkemiz ve Dünyada sözde market ve Bankalar ticaret müesseseleri ben bu anlayışa sömürü araçları diyorum. Nedir bu manzaralar İllerin en güzel yerlerine konmuş kon durulmuş, ilçelerde böyle,büyük köylere kadar uzanmış bu zincirleme  bazılarına göre bunlar hizmet ve istihdam içerikli olsada gerçekte bunlar  insanı, İslami vicdani anlayışa terstir.

Islam ekonomi anlayışına meydan okumadır. Milyonlarca küçük işletmecinin ekmeğini elinden almak hemde işsiz bırakmaktır.

Haftada bir gün bu marketlerin ürün katalogları ilan edilir. Taraflı ekranlar, taraflı yazılı yayınlar sanal yayın, top yekûn Market ve Bankaların reklam fedaileridir. marketlerden biri belirliyor, biri bindiriyor, biride şokluyor Koşan koşana sanki kıtlık varmış, şimdide boykot edelim naraları atılıyor.

Samimiyetsiz bir serzeniş hemde hezeyan. Bu anlayışa temelden karşı olursanız samimisiniz. bir kaç gün boykot değil,her zaman boykot, benim ki her zaman. Bari ayda bir iki defada mahalle, sokak arası bakkaldan alış veriş etseniz kıyametmi kopar.

O bakkalında çocukları var, kirası var,ekmeğini kazanması var. Sonuç besle kargayı oysun gözünü tercih senin.

Müslüman ne aldanır nede aldatır islâmî ilkedir. Bir zamanlar Hocalarımız Bankanın semtine ayak basmazken, şimdi nerde buldularsa az faize fetva veriyorlar.

Haram haramdır azı çoğu yoktur bir damla Rakıda, bir bardak bir şişede haramdır. Geçmiste bir bankanın adı İhlâstı bu banka hem battı hemde yığınlarla insanlarıda batırdı.

Dini harama alet etmek buna denir. Allahla dinle insanları kandırmaya her yol mübahtır.

Bugün olduğu gibi sonra bazı isimler değişti şimdide katılım isimlerle yeni icatlar revaç buldu. Haramlar da radikal olmak bir felakettir. Temizlik dinimizde İmanın yarısıdır.

En büyük temizlik suyla olur. Mimsiz medeniyet kılozet, peçete,Kâğıt havlu,tuvalet kağıdı icat etti. bunların fabrikaları bile kuruldu. şimdi tüm temizlikler bunlarla yapılıyor.

el ağız yıkamaya son verildi. Amaç sünneti sonlandırmak.

Ben bez ve mendili halen kullanırım. belki gericiyim ya. Kısmet olursa 13 Şubat 2021 sumatesitesi günü üç ayların başlangıcıdır. yanı Recep ayının biri mevla hepimizi kavuştursun.Üç aylar hürmetine Rabbimiz Tüm sıkıntılarımızı def etsin vefat edenle rimize  rahmet eylesin. Emici market ve Bankakolikten muhafaza eylesin.Vesse lam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.