Mahmut Tanal’dan Şeref Albayrak’a "Valiz" Göndermesi!

Halfeti Belediyesi’ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonu sonrası CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal’dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Eski Başkan Şeref Albayrak ile geçmişteki bir polemiğini hatırlatan Tanal, “Kimse ikazlarımızı dikkate almadı, şimdi hesap vakti” dedi.

Mahmut Tanal’dan Şeref Albayrak’a "Valiz" Göndermesi!

Halfeti Belediyesi’nde eski kayyum ve belediye başkanı Şeref Albayrak’ın da aralarında bulunduğu 47 kişinin gözaltına alınması, kentin siyasi gündemini ısıttı. Konuyla ilgili en dikkat çekici tepki, geçmişte belediyedeki taşınmaz satışlarını defalarca meclis gündemine taşıyan CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal’dan geldi.

“VALİZ” POLEMİĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şeref Albayrak’ın kendisine yönelik geçmişteki bir ifadesine atıfta bulunarak sert bir soru yöneltti:

“Bana valizini topla diyen kayyum; cezaevine valiz topluyor mu?”

“BAKANLIĞI VE SAVCILIKLARI UYARDIM”

Halfeti Belediyesi’nin kayyum yönetimi döneminde arazilerin “parsel parsel” satıldığını ve bu konuda hem yazılı soru önergeleriyle hem de sosyal medya üzerinden defalarca uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Tanal, yetkililerin sessiz kalmasını eleştirdi. Tanal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Zamanında savcılıkları, bakanlığı hem yazılı soru önergesiyle hem de sosyal medyada uyardım… Ama kimse ikazlarımızı dikkate almadı. Geç de olsa Şanlıurfa’daki diğer belediyeler hakkındaki ikazlarımız umarım yerine getirilir.”

DİĞER BELEDİYELER İÇİN DE UYARDI

Tanal, Halfeti’deki bu operasyonun bir başlangıç olması gerektiğini ima ederek, Şanlıurfa’daki diğer belediyeler hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının da üzerine gidilmesi çağrısında bulundu. Geçmişteki uyarılarının bugün somut bir operasyona dönüşmesini “hesap sorulması gereken bir süreç” olarak nitelendiren Tanal’ın bu çıkışı, kentteki kayyum ve yerel yönetim tartışmalarını yeni bir boyuta taşıdı.