banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Yeşil kart bürosu bakkal dükkânı gibi
Bu bağlamda Türkiye'nin en çok yeşil kartlı nüfusuna sahip olan Şanlıurfa'da maalesef yeşil kartlı bürosunun yeri hizmet vermekten son derece uzak.

Daha önce Tekel Binasında hizmet veren "Yeşil Kart Tek Adım Hizmet Birimi", Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca hazırlanan "Şanlıurfa için 4 yılda 400 proje" Kapsamında bulunan "Topçu Meydanı Meydan Projesi" için yıkıldı…

Daha sonra yeni yerine taşınan ve şehir merkezine bir hayli uzak olan Yeşil Kart hizmet bürosu vatandaşların adeta ulaşamayacağı bir yer olan ŞUTİM 'de yapıldı…

Ve buraya taşınan yeşil kart hizmet birimi sanki bir kamu kurum binası değil de adeta bir bakkal dükkânını andırıyor.

 

Yaklaşık olarak 70 kişinin çalıştığı kurumda yaklaşan kış mevsiminin başlaması ile hem çalışanlar hem de vatandaşlar çok zor durumda kalacak gibi gözüküyor.

Devlet tarafından fakir vatandaşların sağlık birimlerinden yararlanmaları için kurulmuş olan ve Şanlıurfa'da yaklaşık olarak 650 bin vatandaşımızın yeşil kartlı olduğunu düşündüğümüzde ve Şanlıurfa'da yaşayan her 3 kişiden 2'sinin yeşil kartlı olduğunu hesapladığımız zaman yeşil kart bürosu hizmet vermekten son derece aciz kalmaktadır.

Özellikle kenar semtlerde bulunan vatandaşlarımız yeşil kart bürosuna gitmek için 2 otobüs değiştirmek zorunda kalıyorlar ve bu durumun vatandaşlarımız için ayrı bir mali külfet getirmektedir.

 

Bu konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar yeşil kart bürosunun yeri daha merkezi ve vatandaşın kolay ulaşabileceği bir yerde olması gerektiğini söylediler.

 

“YEŞİLKART BİNASININ YERİ UYGUN DEĞİL”

AB Sürecinde Şanlıurfa'yı tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Hilmi Çakmak; "Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan Yeşilkart dairesinin yeni taşınmış olduğu ŞUTİM yerinin Kamu İdaresi konumunun boşluğunu hizmet ebabında yer itibarı ile ters ve uygunsuz yere taşınması nedeniyle vatandaş birinci sınıf hizmet alamıyor.Yeşilkart'ın merkezi bir yere taşınmasını arz ederiz" dedi.

 

Çakmak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; "Şanlıurfa yeşilkartın yer taşınmasında şehrin merkezi bir yerde olması ve vatandaşın bir otobüs bileti ile rahat yetişebilecek ve Yeşilkarttaki işlemleri süresinde sosyal ihtiyaçlarını alabilecek yerlerin yakınlığı olması nedeniyle şehir merkezi yerinde vatandaşa Kamu hizmeti sunacak müsait yerde Şanlıurfa yeşilkart olarak idari binanın merkezi bir yerde seçilmesi konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.

 

Çakmak; "Yeşilkart biriminin ŞUTİM'de  Pazar yerine taşınması, Kamu idaresinin atanmışların aciziyetinden kaynaklanan bu organizasyon Yeşilkart Sağlık hizmeti alımında olan her haliyle bitmiş, yorgun, muhtaç vatandaşın insanca Kamu kurumu binalarında, vatandaşa yeşilkart hizmetinin verilmesini, Mülki amirimiz olan sayın Valimiz'in bilgisine sunarım" dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.