banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

Tek seferde 2 ton esrar ele geçirildi
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri, son zamanların en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı.Lice ilçesine bağlı bir köyde, bazı metruk evler, su kuyuları ve dere yataklarına bidonlarla gömülen piyasa değeri yaklaşık 9 milyon TL tutarındaki 2 ton kubar esrar ele geçirildi. Araziye ekilen 4 bin 853 kök hint keneviri de imha edildi. Özel timlerin katıldığı helikopter destekli operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

 

Uyuşturucunun terör örgütüyle bağlantısı üzerinde duruluyor. Alınan bilgilere göre, 'uyuşturucu ile kaynağından mücadele' politikasıyla hareket eden polis, önceki gün Lice ilçesine bağlı bir köye baskın düzenledi. Sabah saatlerinde 3 helikopterle bölgeye inen narkotik ve Özel Harekat ekipleri, detaylı arama yaptı. Köy içerisinde, dere yatağı ve su kuyularında yapılan aramaya narkotik köpekleri de katıldı. Ekipler, toprak altında uyuşturucu için yapılmış özel odalar tespit etti.

 

 Aramalarda, toprak altına gizlenmiş 99 varil ve kova içinde 1 ton 947 kilo kubar esrar maddesi ile araziye ekilen 4 bin 853 kök hint keneviri ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kenevir ekimi ve uyuşturucu imalatının terör örgütü PKK'nın sığınaklarına yakın yerlerde gerçekleştiğini belirtti. Diyarbakır'da yılın ilk 10 ayında yakalanan uyuşturucu miktarı ise 9 tona ulaştı.

Mehmet Şükrü Ocak / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.