banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şiwan Perver
Türk sinemasında adını Sınır, Dava / Doz ve Dumanlı Yol filmleri ile duyuran Yönetmen ve oyuncu Gani Rüzgar Şavata, Ünlü Kürt Sanatçı Şirvan Perver ile Başrollerini paylaşacağı, "çar çıra" (dört ışık) isimli filmin hazırlıklarına başladığını açıkladı. Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Irak'ın Kuzeyi, İran, Suriye ve Türkiye'nin Güneydoğu İllerinde çekilmesi planlanan " çar çıra" isimli film öncesi Yönetmen- Oyuncu Gani Rüzgar Şavata ve filmin başrol kadın oyuncusu Buket Gümüş, yarın Irak'ın Erbil kentine gidiyorlar.

İki Kürt gencinin yaşadığı aşkın işleneceği sinema filmi öncesi Gani Şavata ilk olarak Almanya'da Kürt sanatçı Şivan Perver ile görüştü.


KÜRDİSTAN FİLM FESTİVALİNİ ORGANİZE EDECEK.

Kuzey Irak'ta çekilen acıları gündeme getirdiği "Saddam'ın Askerleri" filminin işkence sahnelerinin çok gerçekçi olduğu için , Atilla Dorsay tarafından Antalya Altın Portokal Film Festivali'ne alınmayan Gani Şavata, Kürdistan film Festivali düzenleyeceğini söyledi.

Antalya'da altın Portakal sinema ödüllerini protesto ettiğini açıklayan Şavata, artık çok sayıda Kürt sanatçı , Kürtçe filmler çekiyorlar. Bende karar aldım, Türkiye'de veya Irak'ta bir festival düzenleyeceğim, Kürdistan film festivalinin sembolü ise At olacaktır" dedi.
haber: Emin Karademir / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.