banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şivan Perwer; Urfa'da içimi yakan tek yer...

Hasan Kösen'in gündeme ilişkin sorularını cevaplayan ünlü sanatçı Perwer, Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği sorusuna ilginç bir göndermeyle cevap verdi. Sanatçı, memleket hasretinden bahsettiği yerlerde ise duygulandı.

Geçtiğimiz günlerde Erbil'de Suriye'ye yardım konseri veren Perwer, Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek şöyle dedi: "Gerçekten Suriye çok trajik bir durumun içinde. Tabi bu mesele Ortadoğu ülkelerinin durumuyla bağlantılıdır."

Suriye'de oynanan büyük oyuna dikkat çeken Perwer bütün insanlığın bu oyuna karşı ortak haraket etmesi gerektiğini söyleyerek şu önemli tespitte bulundu: "Suriye'de her zaman din, inanç ve mezhep çatışmasını çıkarmak istemişler."

'Arap Baharı'na ilişkin ise Perwer gidişatın kötüye doğru gittiğine dikkat çekti: "Gördüğümüz kadarıyla 'Arap Baharı' kötü bir duruma doğru gidiyor. Umarız 'bahar' 'kış' olmaz."

Türk-Kürt kardeşliğine de dikkat çeken Perwer, güzel yarınların birlikte inşa edilebileceğini söyledi: "Umut ediyorum ki birbirine alışan halklar daha fazla akrabalar, bunlar bugün Kürt ve Türklerdir gerçekten. Karışmışlar, tek parça olmuşlar. Bunlar dünyalarını yıkabilirler de, kurabilirler de."

Dönüşüne ilişkin zeminin halen belirsiz olduğuna dikkat çeken Şivan Perwer 'ülkemin her yerinde konserler vermek istiyorum' dedi. Perwer şöyle devam etti: "Pavarotti de Türkiye'ye geldi. Michael Jackson da geldi, Madonna da geldi, Domingo da geliyordu, Kitaro da geldi.. Yani bütün dünya sanatçıları Türkiye'ye geliyorlar.. Türkler de Kürtler de onları dinliyordu… Orası benim de ülkem, neden ben de ülkemin her yerinde söyleyemiyeceğim.. Bu bir haktır, bir istektir, bir gerçektir. Elbette ben Diyarbakır'da, Urfa'da, Van'da, Hakkari'de, Mardin'de, Trabzon'da, Samsun'da, İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da, Mersin ve Adana'da da söylemek istiyorum."

Kemal Burkay'ın dönüşü sonrasını eleştiren sanatçı Türkiye'nin bunları aşması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "1 yıl önce sayın Kemal Burkay da geldi.. Fakat Kemal'e ne yaptılar; o taraf istedi ki onlara söylesin, öbür taraf istedi ki onlara söylesin. Sonra ezip attılar. Sayın Kemal Burkay saygın bir insan, bilge bir insan, siyasetçi bir insan, dünyayı bilen bir insan. diyebilirlerdi ki Kemal kardeş hele bir gel bize güzel şeyler anlat, biz nasıl birbirimize danışabiliriz."

37 yıldır memleket hasretini yaşayan Şivan Perwer'in anne mezarını ziyaret edememesi büyük bir hicran olmuş. Perwer bu konuyu ise şöyle ifade etti: "Elbette insan kendi ülkesine gelmek istiyor. Halkının arasına gelmek istiyor. Birçok zaman bu konu sözkonusu olduğunda yüreğim çok yanıyor. Ben daha annemin mezarını bile görememişim. Anne çoğu şeyin başıdır."

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.