banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Din ve Samimiyet konferansı Urfa'da düzenlendi


Eyüp Peygamber Camii İmam Hatibi İsmail Kahvecibaşı’nın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayan Açık, “Program, dindar olma yolunda biraz daha kendimizi hesaba çekebilme adına hayırlara vesile olsun.” temennisinde bulundu.



Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr Rahmi Yaran, “Din ve Samimiyet” kelimesinin anlamı üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Yaran, Al-i İmran Süresinde geçen ‘Allah katında din yalnız İslam’dır’ ayetiyle başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Kim din olarak İslam’dan başkasını ararsa, o din ondan kabul edilmeyecektir. Yani peşinden gidilecek din İslam’dır,  başka dinlerin peşinden gidenler ahirette hüsrana uğrayacaklardır.” (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.