banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Büyükşehir, Tarihi yapıları restore etti


Tarihi çarşılara farklı bir görünüm kazandıracan çalışma ile birlikte yağmur ve kar suyunun sızdığı yıpranmış çatılar modern bir şekilde giydirilerek çarşının tarihi dokusunun bozulmadan kullanışlı bir hale gelmesi sağlandı.

Esnafın ve vatandaşlardan takdir toplayan çalışmayla birlikte; toplamda 7 bin metrekare ahşap kaplama, ısı yalıtımı, 450 iş yeri dış cephe kaplama, mermer, bazalt ve çevre düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, çarşıları tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore etti.

Çalışmalardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden vatandaşlar, "Allah razı olsun çok güzel bir uygulama hem çarşının tarihi dokusu bozulmadan yenileniyor hemde modern bir kimliğe bürünüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi'ye teşekkür ederiz" dediler.

Büyükşehir Restorasyon Çalışmalarını Sürdürüyor

Şanlıurfa'nın tarihi sokaklarını gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Bedendibi Mahallesi'nde sürdürdüğü meydan ve cephe düzenlemesi çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürüyor.

Şanlıurfa'nın saklı tarihi güzelliklerini yeniden çıkartarak turizm alanında yeniden canlandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bedendibi Mahallesi'nde dış cephe, meydan düzenlemesi, iş yerlerinin ve binaların dış cephesini iyileştirmesini, tarihi urfa taşını da Şanlıurfa'ya özgü motiflere uygun motiflerle kullanıyor.  

Sürdürülen çalışmalardan dolayı teşekkür eden bölge esnafları, "Allah razı olsun çok güzel bir çalışma, bu tür çalışmaların devamını dileriz. Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz" dediler    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.