banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Müdür Ahmet Pala gözdağı verdi

2012-2013 Eğitim Öğretim yılı sene başı değerlendirme toplantısı Şair Nabi Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Toplantıda ilk önce Milli Eğitim Bakanlığınca faaliyete geçirilen Alo 147 İletişim Hattı ile ilgili tanıtım sunumu yapıldı.

 

Bu sunumdan sonra AB Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşması Projesi eş Uzmanları Mustafa Gümüş ve Yasin Yaşuk tarafından Kızların Eğitimi Projesi(KEP) ile ilgili bir sunum yapıldı.

 

Sunumun ardından Eğitim Denetmenleri Başkanı,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, okul müdürlerinin sorularına cevap verdiler. İhtiyaçların giderilmesi ve sorunlara çözüm bulma konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Okul Müdürlerine söz vererek genel anlamdaki sorunları dinledi.

 

Okul müdürlerinin dilek ve temennilerini dinledikten sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, okul müdürlerine seslenerek ben sizin yanınızdayım, mesajını verdi.

 

Pala, “Şu ana kadar sizlerle alakalı bana olumsuz bir şey gelmedi. Bu, beni mutlu etmiştir. Bu bakımdan tekrar sizleri yürekten kutluyorum. Yeni bir uygulama, yeni bir çalışma, değişik bir uygulama içerisine girdik. Bunların elbette getirdiği bir takım sıkıntıları olabilir, olsun. Bunlar aşılmayacak şeyler değil. Bunları yine eli birlik aşacağız inşallah. Ben şunu sizlerden istirham ediyorum: Öncelikle kendinize güveniniz. Çalışma arkadaşlarınıza güveniniz. Yöneticilerinize güveniniz, öğrencilerinize güveniniz. Zira biz sizlere güveniyoruz. Bunu tüm açık yüreklilikle söylüyorum. Hiçbirinizin hakkında asla olumsuz bir düşüncem yok. Hatta sizlerden öyle güzel haberler geliyor ki; Müdür Bey şu okul müdürünü ne olur değerlendirin, Müdür Bey bu okul müdürünü lütfen değerlendirin şeklinde talepler geliyor. Gönül ister ki her birinizi genel müdür yapayım, müsteşar yapayım; ama öyle bir yetkim yok, ya da yanıma alayım, ama kadrom dolu. Bir sıkıntım da yok bu anlamda. Biliyorsunuz gönül arzu eder; yenilenme, sinerji yeni bir enerji… Hepimizin arzu ettiği şeylerdir bunlar. Ankara’da bulunduğum yıllarda -sizlerle daha önce paylaştım kısmen- 1500 okul müdürünün tek tek elini sıktım. Elini sıktım, gözlerinin içine baktım. Öyle üzülerek ifade edeyim, %70'inin tükendiğini ve bittiğini gördüm, ama yapacağınız bir şey yok. Bana kalsa derhal %70'ini emekli ederim. Böyle bir yetkim yok, böyle bir gücüm de yok.

Şunu söylemek istiyorum: Yöneticilik hakikaten bir ideal işidir. Yöneticilik, bilen adamların yapabileceği bir iş. Sancısı, kaygısı, davası olanların yapabileceği bir iştir. Aksi takdirde bu iş yapılmaz. Yükünden başka bir şey olmaz. Onu söyleyeyim. Fazla bir kazancınız yok. Ama varsa bir davanız, bir idealiniz bunu yapmalısınız.  Ve bulunduğunuz yeni muhiti, çevreyi, semti, mahalleyi, şehri, kenti, ülkeyi değiştirmelisiniz. Lider yönetici budur. Yoksa mevcut statüko ile asla kişi tatmin olmaz, yetinmez. İyi yönetici sürekli değiştirir, sürekli görüştürür. Dönüştürdükçe mutlu olur. Ve eseriyle övünür. Ben de sizlerin, birinizin eserlerinizle övünmenizi istiyorum. Bu bir öğretmen olur geleceğe hazırlarsınız, bir öğrenci olur elinden tutarsınız.  Onu arzu edilen noktaya taşırsınız. Ve bununla da övünürsünüz. Bizim övüneceğimiz şeyler bunlar. Bu da bana göre övünülecek en güzel şeydir.

Aslında çok şey söylendi. Ben de ne söyleyeyim arkadaşlarıma dedim kendi kendime: Zira ben onlarla beraber yönetiyorum bu işi. Ve gönlümden çok şey geçirdim. Sayfalar dolu şeyler konuşa bilirim. Saatlerce konuşabilirim. Ama benim zihnimi ve gönlümü okuduğunuzu düşünüyorum.

Ama her zaman bu kadronun yanında olacağımı belirtmeliyim. Lütfen rahat olunuz, her türlü sıkıntınızda ben kadromla birlikte yanınızda olacağım. Ne olur siz de çok kıymet verdiğim öğretmenlerimizin yollarını açınız. Onlar da çocuklarımızın yollarını açsınlar. Onları bağırlarına bassınlar. Siz de onları bağrınıza basın, açın kucaklarınızı, gönül tel örgülerini bir bilge zatın dediği gibi “ne olur açın; insanlara düşmanlık, kin, öfke niçin?”Bir gün hepimiz bu fani dünyada ömrümüzü tamamlayacağız. Ama sizler, bizler her zaman övüneceğimiz bir mesleğin icrası içerisindeyiz. Allah’a hamd olsun bunu fark ederek çalışıyoruz.Bunu hakkıyla yerine getirdiğinizde toplum için, insanlık için büyük bir kutsi vazifeye imza atmış olacaksınız. Ben buna yürekten inanıyorum. Gerçekten sözlerimin başında ifade ettiğim gibi, her biriniz benim için ayrı ayrı kıymet ifade ediyorsunuz. Milli Eğitim Müdürlüğünü herkes yapar, bunu çok rahat söylüyorum. Ama okul müdürlüğü öyle değil. Okul Müdürlüğü zordur. Okul müdürlüğü her babayiğidin yapacağı iş değil. İşlerinizin zorluğunu da biliyorum. Bu duygularla 2012-2013 eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. En kalbi duygularla bu güzel topluğu selamlıyorum. Allah’a emanet olunuz.” dedi.

Toplantıdan sonra okul müdürlerimizin bir hayli memnun kaldıklarını,İl Milli Eğitim Müdürünün verdiği anlamlı mesajdan dolayı müteşekkir olduklarını belirttiler.Yeni eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesini temenni ettiler.

 

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Yusuf Kır, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadullah Gencer, Mehmet Sarmış, Halil Ömer Coşkun; Şube Müdürleri Mehmet Gürbüzer, Osman Yavuz, Anaokulu Müdürleri ile İlk ve Orta Dereceli Okul Müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.