banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Mahkeme Gizlilik kararı alınca HDP’li vekil TBMM’ye taşıdı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan soru önergesinde, davada gizlilik kararı vermesinin gerekçesi, Bu tür olayların önlenmesi için bakanlığın ne tür tedbirler aldığı ve daha önce, Ceylanpınar’da yaşanan cinsel istismar ve taciz olayları ilgili verilen soru önergesine neden cevap verilmediğini sordu.
İŞTE VERİLEN O SORU ÖNERGESİ
Yerel basında yer alan habere göre Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 7 şüpheli gözaltına alınmıştır. İstismara uğrayan çocuğun bir yakınına anlatması ile ortaya çıkan olayda esnaf oldukları öğrenilen 7 erkeğin 14 yaşındaki çocuğu sistematik olarak istismar ettikleri öğrenildi. Gözaltına alınan 6 şüphelinin 5’i hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştır. Alınan son bilgilere göre dosyada gizlilik kararı verilmiştir.
Bu Bağlamda;
1.    Mahkemenin söz konusu davada gizlilik kararı vermesinin gerekçesi nedir?
2.    Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bu tür cinsel istismar ve taciz olayları çok sık yaşanmakta, açılan soruşturmalar sonuca ulaşmamakla birlikte soruşturmalar örtbas edilmektedir. Bu tür olayların toplum içerisinde kanıksanmaması için bakanlığınız ne tür tedbirler almaktadır?
3.    Daha önce bakanlığınıza Ceylanpınar’da yaşanan cinsel istismar ve taciz olayları hakkında tarafımızdan soru önergesi verildiği halde neden cevap verilmemiştir?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.