banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Kamil Güler: İnternet yasasının çıkmaması mağduriyet oluşturuyor

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kamil Güler, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 113'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 

Güler, internet yasasının halen çıkarılmaması nedeni ile basında kaotik ortamın oluştuğunu, gazetecilik mesleğine güvenin azalmasına sebep olduğu gibi bu mesleği yapan gerçek gazetecilerin ise mağduriyetlerine neden olduğunu belirtti. 
Mehmet Kamil Güler, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini kaydetti.

Güler, toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basının özgürlüğünün büyük bir önem taşıdığını belirterek, basının her insanın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir fonksiyonu bulunduğunu söyledi. Güler, artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün tüm modern toplumlarda kabul gördüğünü ifade etti. Güler, basına düşen en büyük görevlerden birinin de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak olduğunu hatırlattı.
Güler, internet yasasının halen çıkarılmaması nedeni ile basında kaotik ortamın oluştuğunu, gazetecilik mesleğine güvenin azalmasına sebep olduğu gibi bu mesleği yapan gerçek gazetecilerin ise mağduriyetlerine neden olduğunu belirtti.

Basının bu noktalara duyarlı olduğu zaman hemen her kesimden destek gördüğünü ve toplumun da güveninin arttığını vurgulayan Güler, mesajını şöyle tamamladı: "Güvenilir ve güçlü basın, her yönde gelişmeye büyük katkı sağlar. Bu vesileyle  hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor . Şanlıurfa'da zor şartlar altında görev yapan bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.