banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Hülya Koçyiğit Çiğköfte Yoğurdu

Şanlıurfa’da isot festivali etkinlikleri devam ediyor. İlkinin tarlada hasat ile başlanan isot festivali etkinliği tarladan sofraya serüveni ile devam ediyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı Hamarat Eller Çarsında farklı etkinliklerle festival devam etti. Festival kapsamında Şanlıurfa’ya gelen ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit Hamarat Eller Çarşısında ilk önce festivalin simgesi olan isotu çıkartarak, kurutulan isotları da pul biber olması için dövdü. Ardından Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi olan çiğköfteyi yoğuran Hülya Koçyiğit çevredekilerin de yoğun ilgisi ile karşılaştı. İsot ve biber salçası yapımına da katılan Koçyiğit, evlenecek bir çifte de çiğ köfte ikram edip fotoğraf çektirdi.

Ekmeğe biber salçası sürerek yiyen Koçyiğit, "En güzel sabahlar isotla başlar" sloganını dile getirdi ve halk oyunları ekibiyle halay çekti.

Hülya Koçyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok iyi karşılandım Şanlıurfa'da. Havanın ve insanların sıcaklığı karşısında biraz terledim tabii. Şanlıurfa denilince aklımıza ilk gelen şey isot. İsot bu kentin en değerli ürünü. İsot festivalinin yapılması bölgeyi tanımayanları kente çekecektir. Şanlıurfa'nın tarihi bölgelerini de gezdim, inanın gurur duydum. İnşallah önümüzdeki festivallere de katılmak istiyorum."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.