banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Habip Çadırcı, Kanal 5’te Şanlıurfa’yı anlattı

Sena AKTÜRK - ANKARA
Gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle Şanlıurfa’nın kamuoyunda daha iyi bir şekilde tanınması için çalışmalarda bulunan Şanlıurfa Platformu Genel Başkanı Habip Çadırcı, Şanlıurfa’yı bu kez Kanal 5’te anlattı.
Çadırcı, Şanlıurfalı sanatçı Sedat Koç’un türkülerle eşlik ettiği programda Şanlıurfa Platformu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra sözü Şanlıurfa’ya getirdi ve kentin tarihinden, kültürüne, tarımından, mutfağına kadar önemli özelliklerini dile getirdi.
Şanlıurfa’nın inanç turizmin merkezi olduğuna dikkat çeken Çadırcı, tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen yaklaşık 12 bin yıllık Göbeklitepe’nin Şanlıurfa’da yer aldığını hatırlattı.
Bazı yörelerin sahip çıkma çalışmalarına rağmen çiğköfte ve fıstık gibi önemli ürünlerin Şanlıurfa’ya ait olduğuna dikkat çeken Çadırcı, sıra gecelerinin de ticari gerekçelerle aslından farklı şekillere dönüştürüldüğünü kaydetti.
Söz konusu programa, Eyvan Sofrası da çiğköfte ikramı ile katkıda bulundu.    
 

Anahtar Kelimeler:
Sena AKTÜRK ANKARA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.