banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi: Yerel gazeteler can çekişiyor

Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ulusal medyanın işgal altında olduğu ,yerel medya ise ekonomik olarak can çekişiyor. Bu nedenle 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü buruk bir şekilde kutluyoruz" dedi.

Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanıyor. Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu önemli günlerini buruk kutladıklarını söyledi.

Başkan Çiftçi, "Türkiye'de medya sektörü bu kadar işgal altındayken, bizim Gazeteciler Günü'nü kutlamamız ne kadar doğru ve etik olur?" diye sorarak, şunları ifade etti;

"Bir yerel gazeteye abone bile olmayan, bir gazete dahi okumayan ve kendi haberlerini bile gazetelerde okumayan Urfa deyimiyle 'beleşçi' sivil toplum kuruluşlarının kutladığı 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü bu haliyle kabul etmemiz mümkün değildir."

Yerel gazetelerin can çekiştiğini belirten Başkan Çiftçi, kağıt ve malzemeye son bir yılda yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldığını, artık yerel gazetelerin ekonomik anlamda can çekiştiğini aynı zamanda SSK primlerinin bu kadar yüksek olduğunu ifade etti.

Başkan Çiftçi, bu ülkede basının işgal altından kurtulması ve gerçek gazeteciler tarafından yapılması durumunda 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü bayram içerisinde kutlayacaklarını ifade ederek,  "Maalesef basın sektörü gazeteciler tarafından yürütülmüyor, şantajcı, tehditçi ve çakma gazeteciler  tarafından yapılmaktadır. İşini dürüstçe yapan gazetecilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Biz yine de cemiyet olarak, gazetecilerin ekonomik krizden ve ülke genelindeki medya sektörünün bir işgal altında 10 Ocak Gazeteciler Gününü kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Çiftçi'den Anadolu Ajansı'na ziyaret

Bu arada Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla dün Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti. Çiftçi, ziyarette Büro Şefi Yasin  Dikme ve personellere karanfil vererek, Gazeteciler Günlerini kutladı. Çiftçi, daha sonra Dikme ve personellerle bir süre gündem üzerine sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.