banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

GAP’ta Organik Tarım Eğitimi Düzenlendi



Organik üretilen ürünlerin tarlada kontrolörluğunu yapacak teknik elamanların eğitimi için GAP BKİ Başkanlığı GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) kapsamında Şanlıurfa ilinde Organik Tarım Kontrolör Sertifika Eğitimi düzenledi. Kursiyerlere organik ürünlerin üretiminden pazara kadar pek çok konuda bilgi verildi. Kursa, GAP illerinde serbest çalışan teknik elemanların yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan 30 teknik eleman katıldı.

Antalya’da organik tarım ön eğitiminden geçen gruptan seçilen ve ilaveten bu konuda çalışan/çalışacak olan teknik elemanlardan oluşan gruba verilen bu eğitim sonucunda bölgede organik tarımın gelişmesine yol açılarak beşeri altyapı oluşturulacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü personeli ve akademisyenler tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılar imtihana tabii tutulmuş ve imtihanı geçenlere “organik tarım kontrolör” sertifikası verilmiştir.

Eğitimi alanlar, bölgelerinde önemli potansiyeli olan organik tarımın gelişmesine katkı sağlamaları, bu konuda teknik eleman ve çiftçi eğitimleri düzenlemeleri  ve organik tarım konusunda bölgede bir kontrolör firması oluşturmaları beklenmektedir.

Haber: Mehmet Tekçe/ Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.