banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tatbikatla, Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Hacı Güzel ve Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İşbirliğinde afet ve yangınlara karşı alınacak önlemler konusunda hastane personeline bilgilendirme eğitimi verildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan tatbikatla olası bir yangında olası can ve mal kayıplarının önlenmesi,  personelin cihazları kullanması konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Yaklaşık 50 personelin katıldığı tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini, personelin yangın söndürmede başarılı davrandığını söyleyen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür yardımcısı Mehmet Ali Özbay; “hastanemiz Şanlıurfa’da hasta yoğunluğunun en fazla olduğu hastanedir. Bu şeklide yapılan tatbikatlarla hastanemizi ve personelimizi olası bir yangında en erken ve en profesyonel müdahalede bulunmaları için uygulamalı eğitim verdik. İlkbaharda daha geniş katılımlı bir yangın tatbikatı düzenleyeceğiz. İleriki dönemlerde hastanemizin bünyesinde yangına müdahale birimi kurmayı düşünüyoruz”  dedi.

Hastane Başhekimi Abdülkadir Yetişgin ise; “olası bir yangında en kısa südre müdahale edebilmek için gerekli yangın söndürme tüplerinin nasıl çalıştığı ve personelin hususta yangına nasıl müdahale edeceği konusunda bilgilendirdik” dedi.

Yangın söndürme tatbikatı sırasında Şanlıurfa İtfaiyesi de sembolik olarak yaralı olan bir hastayı yangın merdivenleriyle indirdi.

Tatbikatı hastane yatan hastalar ve hasta yakınları hastane balkonları ve hastanenin pencerelerinde meraklı gözlerle izledi.

Yangın Tatbikatı, Tatbikata katılan personelin hatıra fotoğrafı çekmesiyle son buldu.

Mehmet Aslan / www.baliklgol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.