banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Destekleme Çetesinde Kamu Görevlileri'de var!

Devleti toplamda 641.979,00 TL zarara uğratıldığı tespit edilen 3 kamu görevlisinin de bulunduğu toplam 49 şüpheliden 3 tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğimiz görevlilerince;

Nitelikli Dolandırıcılık, Görevi Kötüye Kullanma, Güveni Kötüye Kullanma ve Bilişim Sistemleri ve Verileri Yok Etme Engelleme Değiştirme Silme suçlarıyla ilgili olarak Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında;

İlimiz Siverek İlçesinde 2007-2008-2009 yıllarına ait usulsüz tarım desteklemesi alan kişilere yönelik yapılan çalışmalar neticesinde haberi olmadığı halde çiftçi olarak gösterilen şahıslar adına çiftçi kayıt sistemi oluşturularak kurumun toplamda 641.979,00 TL zarara uğratıldığı tespit edilmiştir. Bu şekilde kamunun zararına sebebiyet veren aralarında 3 kamu görevlisinin de bulunduğu 49 şüpheli tespit edilmiş, usulsüz tarım desteklemesinden faydalanan 3 şüpheli 29.05.2013 günü yakalanmıştır.

Yakalanan 3 şüpheli 30.05.2013 günü çıkarıldıkları Adli Makamlarca tutuklanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.