banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

CHP Urfa'da kongre sesleri yükseliyor
CHP Urfa delegelerinin kongre çağrısının üzerinden 45 gün geçmesine rağmen, genel merkezin bu isteğe halen cevap vermediği iddia ediliyor. 12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili çıkarmadıkları gerekçesiyle, parti içi fikir çatışmalarının yaşandığı CHP’deki bu seslere cevap vermeyen Genel Merkez, Urfalı delegelerin partisine olan yakınlığını yitirmesine neden oldu. Halen farklı düşüncelerin konuşulduğu CHP Urfa teşkilatında, yeni başkan ve yeni yönetim sesleri yükselirken, mevcut yönetime muhalif isimlerin yeterli imza topladıkları halde neden halen seçime gidilmediği kent siyasetinin son günlerde en çok konuşulan olayları arasına girdi.

Mevcut yönetim muhalifleri CHP İç Tüzüğünün gerektirdiği gibi yeterli imza toplandığını iddia ederek seçimin tarih belirlenerek yapılmasını istedi. Konu ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle kongre sürecinin yapılacak en erken süreye alınması istendi.

Parti tüzüğünün 49'uncu maddesi olan Üst yönetim biriminin kararıyla ya da kongre üyelerinin tam sayısının beşte birinin, 15 günlük süre içinde noterden onaylı imzalarıyla yaptıkları başvurular üzerine olağanüstü kongre, yönetim kurulunca toplantıya çağrılır. Toplantı çağrısı yapılmadığı takdirde, üst yönetim kurulu olağanüstü kongrenin toplanmasını ve yapılmasını sağlar. Olağanüstü kongrenin gündemi, isteyenlerce düzenlenir. Bu kongrelerde gündemden başka bir konu görüşülemez. Seçim yapılmaz.  Ancak olağanüstü kongreyi isteyenlerin sayısı kongre üyeleri tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise, olağanüstü kongrenin gündemine, güven oylaması ve seçim maddeleri konabilir. Bu takdirde seçim yapılabilir.

Olağanüstü kongre isteğinin usulüne uygun olarak yetkili yönetim birimine ulaştırılmasından başlayarak en geç (45) gün içinde, yetkili yönetim birimince kongre toplanır. Bu toplantı (15) gün önce usulüne uygun olarak duyurulur” ibaresini öne süren muhalif delegeler seçimin yapılması için mevcut başkan Vedat Melik’in de harekete geçmesini istedi. 
Şahin Öznur / İpekyol Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.