banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

ÇHD’li avukatlardan Karataş’a ziyaret

Nezaket ziyaretinde ÇHD’li avukatlar gündeme ilişkin tutumundan dolayı Başkan Karataş’ı tebrik ettiklerini ve demokratik söylem ve eylemlerin devam etmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Görüşmede hukukun bağımsız olması gerektiğinin altını çizen Karataş, “Bilindiği gibi Türkiye her gün yeni bir olayla gündeme geliyor. Özellikle içinde bulunduğumuz barış sürecine biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hassas bir duruş sergiliyoruz. Ben şahsım adına artık bölgede anaların ağlamamasını ve ülkeye barışın gelmesi ile birlikte ekonomi ve sosyal alanda kalkınmanın yaşanacağını umut ediyorum. Son dönemlerde yine bir başka gündem olarak avukatların gözaltına alınması olayını üzülerek takip ediyorum. Bu olayları da doğru bulmuyor ve avukatların daha da özgür olmasını istiyorum. Bende bir avukat olarak bugün meslektaşlarımın demir parmaklıklar ardında olmasını demokrasi açısından geri adımın ta kendisi olarak değerlendiriyorum” dedi.

Yarım saat süren ziyaretin ardından Karataş ve avukatlar, gerek gündeme ilişkin gerekse Urfa sorunlarına ilişkin konularda fikir alış verişinin daha sık yaşanması dileğinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.