banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Büyükşehir'den Zakkum'a tepki: Özür dileyin

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden, kentte konser veren Zakkum grubunu hedef gösterenlere yönelik söylenen ‘din istismarcısı’ ve ‘karanlık beyinler’ gibi ifadelere tepki geldi.


ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ :'ÖZÜR BEKLİYORUZ''

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada; “Fikirlerini özgürce ifade edenler ne din istismarcısı ne de karanlık beyinlerdir. Bu tür itham sahiplerinin yanlışlarından dönme erdemini ve özür dilemelerini bekliyoruz” denildi. Zakkum grubunun konser sonrası yaptığı açıklamada ‘din istismarcısı’ ve karanlık beyinler’ şeklinde ifadeler yer almıştı.

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI

Zakkum grubunun açıklamasının ardından, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden de bir açıklama geldi.“Şanlıurfa’da yaşayan 2,5 milyon nüfusun kardeşliği düsturuyla yola çıktık” denilen açıklamanın devamı şöyle:

“Fikirlerini özgürce ifade edenler ne din istismarcısı ne de karanlık beyinlerdir. Bu tür itham sahiplerinin yanlışlarından dönme erdemini ve özür dilemelerini bekliyoruz.

Öte yandan konsere giden binlerce kişi de bizim kardeşimizdir. Kardeşliğin şehrinde kardeşçe yaşayıp yolumuza devam edeceğiz.”

ZAKKUM NE DEMİŞTİ?

“Son bir haftanın (akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin, din istismarcılarının, Şanlıurfa’ya yakışmayan bu kişilerin yegane amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hafta boyu sessiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın ve akıldışılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz.

Bu kişiler en sağlam cevabı, bu gece Şanlıurfa’da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa. Biz müzik yapmak ve müziğimizi iletmek için varız. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimizi yapmaya devam ediyoruz.

Ve asla akıldan çıkmasın: Aydınlık karanlıktan korkmaz!” fadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.