banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Beşiktaş, Dinamo Kiev'e 90+4'te boyun eğdi
UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, E Grubu'ndaki 3. maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla karşılaştı.
Kiev'deki Valeriy Lobanovskiy Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kiev, 90+4'te Garmash'ın ayağından bulduğu golle Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş, E Grubu'nda oynadığı üçüncü maçın ardından 3 puanda kaldı ve grupta üçüncü sıraya geriledi. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ise 5 puana yükselerek grubun ikinci sırasında yer aldı.
 
Siyah beyazlı takım UEFA Avrupa Ligi'ndeki dördüncü maçını 3 Kasım tarihinde Fİ-YAPI İnönü Stadı'nda Dinamo Kiev'e karşı oynayacak.
 
CARVALHAL'DEN ROTASYON
UEFA Avrupa Ligi (E) Grubu'nda, deplasmanda Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle karşılaşan Beşiktaş'ın Portekizli teknik direktörü Carlos Carvalhal, Alman futbolcu Fabian Ernst'e uzun bir süreden sonra ilk 11'de görev verdi.
 
Portekizli teknik adam, Alman oyuncuyu son olarak ligin 4. haftasında oynanan Medical Park Antalyaspor maçında sahaya sürmüştü.
 
Valeriy Lobanovskiy Stadı'na gelen Beşiktaşlı taraftarlar, Hakkari ve Bitlis'te yapılan hain saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerini unutmadı. Siyah-beyazlı taraftarlar, bulundukları tribünlere, üzerinde ''Milletimizim başı sağolsun'' yazılı bir pankart açtı. 
 
Taraftarlar ayrıca, sık sık ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attılar. Bu sloganın yazılı olduğu pankart da taraftarların ellerinde açıldı.
 
Hain saldırıları kınayan Beşiktaş futbol takımı da sahaya siyah formayla çıktı.
 
SIK TOP KAYIPLARI
Cenk, İsmail, Egemen, Sivok, Hilbert, Aurelio, Necip, Ernst, Simao, Quaresma ve Edu 11'i ile sahaya çıkan Beşiktaş takımı maçın ilk dakikalarında topa daha fazla sahip olan taraftı.
 
Rakip yarı sahaya oyunu yıkmak isteyen Beşiktaş takımı, kritik pas hatalarıyla özellikle orta alanda rakibin hızlı hücum yapmasını kolaylaştırdı. Maçın ilk tehlikeli atağı da siyah beyazlı takımın kalesinde yaşandı.
 
ŞANS BEŞİKTAŞ'IN YANINDA
22. dakikada Beşiktaş takımı, kalesindeki en net gol pozisyonunu gördü. Savunma arkasına atılan topu kontrol eden Yarmolenko, Cenk'in yanında topu kaleye gönderdi. Cenk'i geçen top direğe çarparak oyun alanının dışıana çıktı.
 
İlk yarım saatlik dilimde çok hızlı hücuma çıkıp, çok hızlı savunma yapan Dinamo Kiev karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Beşiktaş takımı ilk yarıda kalesinde önemli pozisyonlar gördü.
 
YALNIZ FORVET EDU
Savunma ikilisi Sivok ve Egemen'in uyumu göze çarparken siyah beyazlı takımın hücumunun oldukça kısır kalması dikakt çekti.
 
Quaresma ve Simao'nun kanat ataklarında kısır kalması ile ileri uçta yalnız kalan Brezilyalı futbolcu Edu, orta alandan da istediği topları bulamayınca Dinamo Kiev savunmasının arasında kayboldu. Beşiktaş takımı istediği pozisyonları bulamayınca mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.
 
TEMPO DÜŞÜK
İkinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başlayan Beşiktaş takımı, ilk yarıdaki futbolunu sürdürerek oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek mücadele etti.
 
Orta alanda Ernst ve Necip ile pas yaparak hücuma çıkmak isteyen Beşiktaş takımı bu isteğinde maç boyunca başarılı olamadı. Beşiktaş'ın kendi yarı sahasına kapalı oyunu Dinamo Kiev'in hücumcuları Shevchenko, Milevskiy, Brown ve Yarmolenko'nun ikinci yarıda önemli pozisyonlar yakalayamamasına neden oldu.
 
SON UMUT HOLOSKO
İki takımın da kısır futbolla sürdürdüğü maçta Beşiktaş adına gol umudu olarak oyuna giren tek isim Filip Holosko oldu. Edu'nun yerine 72. dakikada oyuna dahil olan Slovak futbolcu, Beşiktaş'ın rakip yarı sahada daha fazla top tutmasına neden olsa da pozisyon zenginliği üretmek açısında yararlı olamadı.
 
TEK KELİMEYLE: YIKILDIK!
Maçın başından sonuna kadar kalesini iyi savunan Beşiktaş takımı maçın uzatma dakikalarında yediği korner golüyle büyük şok yaşadı.
 
90. dakikada kazanılan korneri ceza sahası içinde iyi takip eden Garmash topu ağlara göndererek Beşiktaşlı futbolcuları adeta yıktı.
 
Golün ardından ise maçın Sırp hakemi maçın son düdüğünü çaldı.
 
-MAÇTAN DAKİKALAR-
 
* Mücadele sona eriyor. Kiev 90+4'te bulduğu golle maçı kaznaıyor.
 
90' Maalesef son saniyede top ağlarımızda. Kiev 1-0 öne geçiyor. Garmash'ın golü.
 
90' Aliyev ile inanılmaz bir gol kaçırıyor Kiev. Top az farkla dışarıda..
 
89' Quaresma uzaklardan sert vurdu az farkla dışarı gitti.
 
83' Oyun sürekli faullerle duruyor. Net gol pozisyonunun çok az olduğu bir maç izliyoruz.
 
78' Simao'nun sol kanattan yaptığı ortayı Vukojevic kafayla uzaklaştırdı.
 
71' Carvalhal, Edu'nun yerine Holosko'yu oyuna soktu.
 
65' Ukrayna ekibi sık sık kalemize geliyor. Soldan yapılan ortada bu kez Shevchenko kafayı vurdu, Cenk'te kaldı top..
 
59' Yarmolenko'nun ortasında Brown mutlak bir gol pozisyonunu harcıyor Kiev adına. Altıpasın içinden topu dışarı gönderdi Brown.
 
55' İki takım da kontrollü oyunu tercih ediyor. İlk yarıya oranla daha temposuz başladı bu yarı..
 
52' Simao'nun ortasında savunmada yükselen Gusev topu uzaklaştırdı.
 
46' İkinci yarı başladı. Temsilcimize başarılar diliyoruz..
 
İKİNCİ YARI:
 
45' Maçın Sırp hakemi ilk yarıyı bitiriyor. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda yeniden birlikte olacağız.
 
44' İlk yarının sonuna ek süre ilave edilmedi.
 
39' Edu yine net fırsatları harcıyor Beşiktaş'ta. Simao'nun pasında topla buluştu Edu fakat yine ağır kalınca defans araya girdi ve topu taca gönderdi.
 
32' Simao'nun ortasında ceza alanında bir karambol oluştu. Topla son olarak buluşan Edu'nun şutu kalecide kaldı.
 
25' Şimdi de Beşiktaş savunma arkasına atılan topla etkili olma çabasındaydı. Edu bu pozisyonda ağır kalınca kaleci Shovkovski topu uzaklaştırdı.
 
22' Yarmalenko, Milevski'nin savunma arkasına attığı topla bir anda kaleciyle  karşı karşıya kaldı, vuruşunda top yan direğe çarptı. Savunmada boşluklar veriyoruz.
 
18' Aurelio uzaklardan şansını denedi. Zayıf vuruş kalecide kaldı.
 
15' Quaresma ile etkili oluyoruz. Portekizlinin soldan yaptığı ortaya Sivok iyi yükseldi ama kafa vuruşu yükselişi kadar etkili olmadı. Top kalecide kaldı. Bu dakikalarda topu ayağımızda tutuyoruz. Kiev, kontra ataklarla etkili olma çabasında.
 
10' Maçın en net pozisyonu! Gusev Beşiktaş savunmasının duraksadığı bir anda bir anda ceza sahasında belirdi. Ukraynalı oyuncunun sağ ayağıyla yaptığı sert vuruş az farkla dışarı gitti.
 
5' Quaresma klas hareketlerle rakiplerinden sıyrıldı. Sol çizgiye inip ortasını yaptı ancak ceza sahasında oluşan karambolde Edu'nun vuruşundan sonuç gelmedi.
 
2' İlk atak Kiev'den Brown ceza sahasında topla buluştu, ortasında top defansa çarpıp kornere gitti. Kullanılan köşe atışından sonuç gelmedi.
 
1' Ve maç başladı. Beşiktaş'a başarılar diliyoruz...
 
İLK YARI:
 
-MAÇ ÖNCESİ NOTLAR-
 
* Beşiktaş, geçen sezon CSKA Sofya'yı 2-1 yendiği maçtan bu yana Avrupa kupalarında deplasmanda galibiyet alamıyor.
 
* Geçtiğimiz sezon da Dinamo Kiev ile karşılaşan Beşiktaş, 4-1 ve 4-0'lık skorlarla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmişti.
 
* Beşiktaş,  Avrupa Ligi'nde gruplarda yaptığı iki maçta bir galibiyet, bir de yenilgi aldı.
 
İŞTE 11'LER (
 
BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Aurelio, Ernst, Necip, Simao, Quaresma, Edu
 
DINAMO KIEV: Shovkovski, Betao, Popov, Mikhalik, Vukojevic, Garmash, Gusev, Shevchenko, Yarmolenko, Milevski, Brown
 
STAT: Valeriy Lobanovskiy
SAAT: 22.05
HAKEM: Milorad Mazic
YAYIN: Star TV - Rotahaber
 
BEŞİKTAŞ'TA ÖNEMLİ EKSİKLİKLER
 
UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak adına önemli bir deplasmana çıkacak olan Beşiktaş takımı, Kiev'de mutlak üç puan için sahaya çıkıyor.
 
Siyah beyazlı ekibin kadrosundaki eksiklikler ise gözlerden kaçmıyor. Beşiktaş'ta sakatlığı sebebiyle Rüştü ve İbrahim Toraman Kiev'e götürülmedi. Öte yandan sakatlığı devam eden Hugo Almeida ve İstanbul'da yapılan son idmanda sakatlanan Guti de maç kadrosunda bulunmuyor.
 
Beşiktaş'ın Ukrayna'ya önceki gün giden oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Cenk Gönen, Umut Kaya, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, Tomas Sivok, Ricardo Quaresma, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Roberto Hilbert, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Simao Sabrosa, Filip Holosko, Sidnei, Fabian Ernst, Edu ve Egemen Korkmaz.
 
YİNE SHEVCHENKO!
 
UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda mücadele eden Dinamo Kiev oynanan iki maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ukrayna temsilcisi Beşiktaş karşısında galip gelerek bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk galibiyetini almak istiyor.
 
Geçtiğimiz sezon da Beşiktaş'la eşleşen dinamo Kiev takımı, yıldız futbolcusu Andriy Shevchenko'nun iki maçtaki başarılı performansıyla turu geçmeyi başarmıştı. Kiev temsilcisinin kazandığı son lig maçında da bir golü bulunan Andriy Shevchenko, takımının bu karşılaşmada da en büyük kozu olacak.
Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.