banner2
Konuya geçmeden önce Şanlıurfa mızın medarı iftiharı, yiğit evlatlarından kadim dostum Aziz Kutluay (Aziz Hocamızı) kayıp etmenin üzüntüsü içindeyim. Allah hocamıza rahmet eylesin.mekanı Cennet olsun. Urfamızın başı sağ olsun. Vefat edenler için hep mekanı Cennet olsun deriz, demeliyiz. Ancak! Cennet o kadar hem ucuz değil, Cehennem de luzumsuz değildir.
Rahmetli aziz hocanın biraz hakkını verelim. Ameller niyetlere göredir. Din zahire bakar kalpleri Allah bilir. 25 Yıldan beridir rahmetliyi tanırım. Bir kaç özelliğini yazayım. yumuşak mizaçlı, halimselim, Toplum sorunlarını dert edinen, Halk dili ile güzel hatip, aynı zamanda halktan biri, zorluklar karşısında sabırlı, Aş evi ile fakir fukara babası,Yardım sever son meziyeti vefa ve Dini dünyalığa satmayan bir cihat eri.sitemlerinden biri... 
Dünya'da dünyalıklar beni yıkamadı, ancak bir oğlum beni yıktı demiştir. Detaya girmiyorum. Taki sağ iken babaların kıymeti bilinsin. Çünkü heva, cıva moda gençleri babaları pek takmıyor. Kötü yolda olanlara Allah hidayet versin. Aziz hocanın bir söylemi senelerdir elime geçen imkânlarla haram yeseydim Urfanın yarısı benim olurdu. dünyalık tek bir evim var. Bir nüktesi; İki Anam var biri beni doğuran Anam, diğeri ise beni büyüten Anamdır. rahmetlinin pederi iki evli. Kaç çocuk varsa o kadar dert var sözüde rahmetli Aziz Hoca'ya ait.
Aziz hoca İlimizde,Ülkemizde iz bırakan şahsiyetlerdendir. Allah rahmet eylesin. Alim denilince sarık, cübbe, Sakal ile hatta minare kadar okumak (medreselerde icazet alanlar kastım) bile her kesi alim yapmaz.
Alimler Peygamberlerin varisleridir. Peygamberler bu dünyadan göçerken ne bırakmışlar? Mal, mülk,mevki makam, servet, dünyalık bırakmadıklarına göre, demek Kuran ve Sünnetin varisidirler âlimler. Gerçek âlimler kandil gibidirler.
Tuzsuz kalan et nasıl kokarsa alimsiz kalan toplumlarda öyle kokar. Alimsiz toplumlar pusulasız yürüyenlerdir. yağsız tuzsuz,vitaminsiz yemek yiyenlerdir. Alimlerde Dinin alimi olmalıdırlar. Dünyalik düzenlerin âlimlerin de hayır yoktur. Gerçek alim Dünyalık zengin olamaz. Gerçek alim cihat ederken ter kokandır. Zamane sözde alim geçinen ter yerine parfüm kokan değildir. Gerçek alim tarafsızdır. Dini, dili, meşrebi, siyasi görüşü ne olursa olsun hidayet noktasın da her ferde eşit mesafededir.
Gerçek alim davası uğruna bedel ödeyendir. gerçek âlim topluma doğru yolu gösterendir. Dünyalıkların alkışlayıcısı hiç değildir.
Gerçek alim davasısın sarhoşudur. Kemik siyasetinin pekiştiricisi, tarafı, yağcısı da değildir. Gerçek alim sözde ekabirlerin önünde büklüm olan değil, cübbesiyle dik durandir. gerçek alim toplumun her ferdine güzel koku koklatandır.
Allah CC.Tüm insanları gerçek âlimlerle buluştursun. Vefat eden tüm alimlerimize Allah rahmet eylesin bu yazıyı rahmetli Aziz hocanın anısına yazdım. Alimlerimiz aramızdan sessiz sedasız ayrılırken ibret alalım. Unutmayalım ki,Gerçek alimin ölümü Âlemin ölümü demektir....
vesselam...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet CENGİZ 4 yıl önce

Değerli okurlarım yazının başlığında bir hata ve eksik var dogrusu "ALİMİN ÖLÜMÜ ÂLEMİN ÖLÜMÜ DEMEKTİR " Olacaktır af ola s.lar