banner2


Kutsal mekanlara gidiş gelmeyi mevlam herkese nasip etsin.4 Yıl aradan sonra bizi kavuşturan,buluşturan Rabbime hamd olsun.
Umre niyetinde (ALLAH'IM BEN UMRE YAPMAK İSTİYORUM.BANA KOLAY GETİR VE KABUL BUYUR.) Hiç bir ibadette bana kalay getir denmemiş,Umre Hac için denmiş, demek çok zorlukları var sabır isteyen bir ibadet, Umre; hem mali hemde bedeni bir ibadettir.43 kişilik Umre gurubumdan iki Umreci biri 20 Milyar biri ise 10 milyar sadaka nakit olarakdağıtmış demek şuurlu insanlar var .Allah kabul etsin.
Örnek bir davranış. 5 Kasım 2022  Gap Hava limanından Sabah saat 9.30 da söz de Medineye uçacaktık 200 e yakın umreciyi iç salona aldılar 10,30 11,30 12,30  en az 3 saat iç salonda bekleten sanki esir kampı,umrecileri bir sandaviç bir meyve suyu ile uyutan,bir özür ve mazeret beyan etmeyen Pegasus yetkililerini şiddetle kınıyorum,25Kasımı26 ya bağlayan gece 02 de Cidde Hava alanından Şanlıurfa Gap Hava alanına bizi taşıyan ayni uçak zamanında kalkışı eşyada sorun çıkarma maları,yolculuk esnasında insani ilişkiler de sevecan personelini de tebrik ediyorum. Doğruya doğru,yanlışa yanlış demek erdemliktir.
Umre işini yapan çok şirket var Ahlak ilkelerine riayet edenlere Rab bim bol rızık versin.Urfadan bir örnekle konuyu kapatıyorum şahıs şirket adını ver mıyorum.Bir şirket 55 kişilik bir umre gu rubunun pasaportlarını almış,umreciler paralarını yatırmış,vizeler çıkmış,Diyanet yaka kartları hazırlanmış,çantalar dağıtıl miş,ucakta yer ayrılmış Ahlaktan yok sun başka bir şirket elemanı bu umrecileri cay dırmak için 50$ düşükle gurubu ikiye böl müş,yarısını koparmayı başarmış Umreci yi toplayanda dolarsever mış,gurubun yarı sı ilk söz verdiği şirketle gitmiş gelmiş ya rısıda kanan şirketle yeni gitmiş ben gel meden önce bu umrecileri çalanlar cidde de 4 saat bekletmiş,mekkeye gelmek için arabayı kendileri tutmuş,bir tarafatan indirim bir taraftan servisten,Otelden,ye mekten çalmakla umreci götürüyorum demek çeteciliktir.Ahlak yoksunluğudur. Başkasının ekmeğini gasptırAhlaksızlıktır Dini ibadet içeren bu gaspçı anlayış cahili bir davranıştır.Şirketler birbirinin hasmı değil,rakibi olmalıdır.Şirketlerde çalışan aileri ile beraber binlerce insan bu kapılar dan ekmek yiyor.Ticarette doğruluk,yalan sız,kandırmamak,akd üzerine akd yapma mak,hem islami,vicdani,insani ilkelerdir. Umrecilerde uyanık olmalı.Çünkü Müslü man ne kandırır.Nede kandırılır.Sarığa, Cübbeye,kandırma tuzaklarına kanmama lı,velev kutup gösterilse bile,Son söz ucuz etten tirit olmaz demişler.Dürüst sağlam, Ahlak ilkerine sadık olan, çalışanlara selam olsun...Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.