banner2

Mekke-Medine İslam dininin doğuş yerleridir. Dokunulmaz yer ve mekânlardır. Mensubu bulunduğumuz Din İslam dininin yeryüzüne hâkimiyetinin doğum analarıdır. Mekke- Medine Yeryüzüne gönderilen tüm Peygamberlerin Makamı Mahmutlarıdır. Mekke Emin beldedir. Mekke, Kâbe’yi, Arafatı, Müzdelifeyi, Minayı, Safa, Merveyi, Cennetül Muallâyı,  Nur ve Sevr dağlarını barındırır. Mekke’nin yerleşim alanı harem bölgesidir. Na mahrem eli değemez.  Ne yazık ki, Suudi yönetimi bu mübarek beldeyi yanlış yapılaşma ile beton yığınlarına çevirmiştir. Senelerdir genişletme bahanesi ile Kâbe etrafı inşaatlarla bezenmiş, Hac ve umreye gelen Müslümanlar yürümede, Dinlenmede, Beytullah’ta İbadet yapmada ümmet hayli sıkıntılar çekmektedir. Ümmetin malı sanki gasp edilmiş keyfi uygulamalarla yönetim miras yediler sınıfına girmiştir.

Bu mübarek beldeler 400 Yıla yakın Ecdat Osmanlının hâkimiyetinde kalmış, Çok eser bırakmış, öncülük et mış ümmet anlayışı ile ümmet fertlerine çok kolaylıklar sağlamıştır. Vahabi yönetim anlayışı tarafından Çok Osmanlı eseri hurafe diye, Vahabilerin hışmına uğramıştır. Çok az Osmanlı eseri şans eseri kalabilmiştir.  Hesaplarına gelince hurafe diye bir şey tanımazlar. Kâbe’nin etrafında ikiz kuleleri andıran yüksek binaların yapılışı onlarca hurafe değildir. Tükettikleri, binitleri hap ecnebidir bunlar hurafe sayılmaz. Bu yazıyı Mekke’den yazıyorum. Hacca gelen ümmet fertleri, vinç tokadının korkusunu halen üzerlerinden atmış değiller. Ümmet fertleri Suudilerin bu keyfi uygulamalarına çok öfkeli. Bir hiç uğruna 107 İnsan ölüyor hac yapmadan, 250 kadarda insan da yaralı çoğu belki sakat olacak. Nede olsa Müslüman’ın ölümü dünyada çok ucuz.

Bir Avrupa ülkesinde terör saldırısında 12 insan öldü diye küresel dünya liderleri o ülkede teröre karşı yürüyüş yaptılar,Türkiye Başbakanı da dahil.Onların canı can Müslüman’ın canı ise balcan dır.İslam coğrafyasında her gün mazlum insanlar katlediliyor. Öküzün trene baktığı gibi Siyonizm’e iman eden liderler de seyrediyor. Kutsal beldelerde ki, insanlar bile umutsuz, bir kurtarıcı arıyor. Dua yapmaktan başka elinden bir şey gelmiyor.  Mekke’de yapılan iyi bir amelin karşılığı yüz binlercedir. Onun için Ümmet fertleri için dua etmek Ümmetin sıkıntılarını Rabbimize iletmek dilekçeleri ona havale etmek Her Müminin görevidir. Haccın Rüknü olan Arafat’a çıkacağız Mahşeri andıran vakfeye duracağız asıl duamızı duaların kabul edildiği mekânda yapacağız. Ya Rab Ümmeti Muhammed’e yardım eyle, Başındaki hainleri defu ref eyle, Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip eyle, gerçek şeytanları taşlamayı cümlemize nasip eyle Babamız Âdem Annemiz Hz. Havanın dualarını kabul ettiğin gibi ya Rab dualarımızı kabul eyle uydurulmuş din anlayışlarından Müslümanları arındır, Başımıza gelenler yaptıklarımızdandır ya Rab, Kalpler katı, ruhlar yosunlu, dünya putları zihinleri istila etmiş, tüm şeytani tuzaklardan Müslümanları muhafaza eyle ya Rab diye niyazımız olacak.

Milyonlarca Müslümanların kutsal beldelerde yaptığı, yapacağı dualar kabul edilmiyor neden? İslam ülkelerinde ki Müslümanlar beşeri sistemler tarafından hem dünyadan hem de dinden geri bırakılmış, Uydurulmuş din anlayışı ile ibadetler yapılıyor. Helal haram demeden sonradan görme 12000 Dolarlık süper hacıların havasından geçilmiyor. Mekke görevimiz bittikten sonra Medine’ye hicret edeceğiz inşallah. Medine Mekke’ye göre coğrafi olarak daha iyidir. Medine’de Mescidi nebevi var Allah Resulünü selamlayacağız. Revza’i Mutahhara da Namaz kılacağız, Hz.Hamza’nın şehit edildiği mekân olan uhut şehitliğini ziyaret, Kuba, Hendek, kıbleteyn mescidi, Cennetülbaki kabristanını ziyaretle Medine ikameti son bulacak 5 Ekim 2015 de dönüşümüz olacak Mevla’m ziyaretlerimizi kabul eylesin.

Bu kudsi havayı almak için can çekişen kardeşlerimizi de Rabbim bir an önce kavuşmayı nasip eylesin. Hac aslında bir İslam kongresidir. Ümmet fertlerinin sıkıntılarının çözümü için kararların alındığı ve uygulanmaya konacağı kutsi bir ibadet şeklidir. Uydurulmuş din anlayışında bunu göremezsiniz. O günler de gelecek inşallah. Küfür iman mücadelesinde emek vermeden, bedel ödemeden sunuca ulaşmak beyhudedir. Müslümanlar Kuranı okur, anlar, yaşar, anlatırlarsa olamayacağı bir şey yoktur kanaatindeyim. Mevla’m bizi Kurandan, Sünnetten, fıkıhtan, gerçek tasavvuftan ayırmasın. Tüm ümmet fertlerinin Allaha yakınlık olan Kurban bayramını tebrik eder, Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce mevla’dan dilerim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.