banner2

Kurban ve Kurbiyet öz ifade ile yakin olmak demektir. İçinde bulunduğumuz mevsim Kurbiyet mevsimidir. Yakin olmak mevsimlik değil ki, zamanı mekânı olsun… İyilik veya kötülüklere yakin olmak insanoğlunun fıtratında vardır. Ümmet fertleri dini konularda öyle cahil bırakılmış ki, mesela umre sünnet olduğu halde, farzdan fazla önem verilmektedir. Kurbanda boyledir. Hanefi Mezhebine göre nisaba malik olanın kurban kesmesi vaciptir, Şafiilerde ise sünnettir. Hatta Şafiiler Hacda bayramdan önce de kurban kesebilirler. Ceza kurbanı olduğu için kurban etini tasadduk ederler. Dinimizde kurbanda ne akıtılan kanın nede kurban etinin indallahta pek kıymeti yoktur. Kurban şartlarına göre kesilirse kurban kesenin Allah indinde sevabı vardır. Kurban Malla canla Allah yolunda şahadet şerbetini içmektir. Mühim olan iyi niyettir… Ahde vefadır.

Dinimizde kurbanı kurban sahibinin kesmesi en efdalıdır. Özürden dolayı bir insan kurbanını kesemiyorsa, en yakının kendisine vekil tayin eder. Kurbanını görerek kurbanı kesilir. Bu kurban vekili dernek, vakıf, STK, medreselerce de olur demek, kurban kesenin vekâleti alınır kurbanı dağıtılır. Tartışmalı, vebal getirici bir eylem olarak görüyorum… Bu kurban fıkha göre kesiliyorsa niçin kurban eti üçe bölünür, Kurbanın verileceği sınıflar; aile efrada, fakir, dost ve akrabaya verilir. Gerçek âlimlerin görüşleri böyledir. Her Dini konularda olduğu gibi kurban düşmanları kurban kesenleri hep zem ederler, temizlikten bahsederler, çevreye zarar verdi derler, hayvan katli gibi saldırılarla tıynetsizliğinin gereğini yaparlar. Hâlbuki Parklarda, çarşı pazarda, plajlarda insanlık dişi sahneler olur. Bunlarca bu tablolar çağdaşlıktır. Bu saldırılar Müslümanı bağlamaz. Kurban Sünnet veya vaciptir diye yapılmasın mı? Yapılsın değeri kadar yapılsın…

Namaz kılmıyor kurban kesiyor. Haram para ile kurban kesiyor… Haram para ile yapılan ibadet idrarla abdest alma gibidir. Ticareti, siyaseti, akraba ile ilişkileri, yuttuğu lokmalar din dışı, kurban kesiyor. Helal haram demeden kasayı keseyi doldurur kurban keser… Kurban senede bir seferdir cihat ise her zamandır… Cihat etmez kurban keser. Zalimin zulmünü alkışlar kurban keser. Her gün hanımına zulüm eder kurban keser. Dini düzen olarak kabul etmez, oluşmasi için çalışmaz kurban keser. Çocuğunu evlendirirken din dişi eylemler işler kurban keser. Bu örnekleri çoğaltabiliriz ekranlarda yazılı basında bu mevsimde din tacirlerinin ilahi emir olan kurban konusunu sulandırdıkları için bu şekilde yazıyorum. Din adına bir şey yapmadan kurban kesmekle kurban kesenlere cennet anahtarlarını vaad et. Yalan, gıybet, söz götürüp getirme, iftira, insanların gizli hallerini araştirma, sui zan, Riba, Zina, Namazsızlık, nikahsızlık, yani haramlar insanlığı ifsad ederken, bunlarin olmaması için cihat etmesi gerekirken, kurbanla işinin bittiğini sananlar dinden bi haber insan tipleridir.

Kurban denilince Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Hacer akla gelmeli. Bu kurbanı niçin kesiyorum, kimin için kesiyorum. Hacda şeytan taşlanır haccın vaciplerindendir. Mina da şeytanı taşlamadan dönerken asil şeytanla dönem almadan Hacdan dön hayat boyu şeytanı düşüncelerden vazgeçme, ben şeytan taşladım de. Kurban simsarları, kurban kapma yarışını kurtlar sofrasına çevirirken, Müslümanların ikinci kiblegahi Siyonistlerce işgal altındayken, başta Suriye, Filistin, Irak İslam beldeleri her şeyi ile tarumar edilmişken, milyonlarca Müslüman Coni ve Siyonistlerin kurbanı olmuşken, Biz hep kınamakla kendimizi avutmuşuz. Tarihin hiç bir döneminde bu zillet hiç yaşanmamış, elcezire televizyonu; haber yapmada, bilhassa halkının katilleri, siyonizmin kan dökme maşaları kralların ipini pazara taşıdığı için baskı ile kapatılması cihetine gidilmiştir. Senaryo hızlı devam ediyor.

Katara ambargo ayni senaryodur. Pakistan da sözde hukuk cinayeti, aynı keferenin planı, Türkiye’miz iç ve diş tehditler altında, Milyonlarca Müslüman’ı, çocuk, kadın demeden katledenler insan haklarını çiğnemiyorlar mı? Resmi rakamlara göre deniz sularında 2500 insan can vermiş, bu insan haklarını çiğneme değilmiş, suçsuz yere katil Esedin çilehanelerinde yatan işkence gören, ölenlerin ölümleri, insan hakları ihlali değilmiş. Zalim katil Esat ve piyonlarının balıklardan fazla Fırat sularında insan öldürdükleri, insan hakki ihlali değilmiş, Irak, Libya, Mısır, Filistin de ayni tablolar yaşanirken, insan hakları ihlali değilmiş. İşte böyle bir tablo karşısında kurban keseceğiz, bayram yapacağız. Hacca gidip hacı olacağız, şeytanı taşliyacağiz, bahsi geçen İslam toprakları canlı şeytanlarla doludur. Kurban Allaha yakinliktir, Fiili olarak canlı şeytanları taşlıyorsak, gazamız mübarek olsun. Mevlam İslama göre kurban kesmeyi cümlemize nasip eylesin. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.