banner2

Kur’ an – ı Kerimde Yüce Allah’ın Kurbanla ilgili emri şöyledir:
Biz gerçekten sana Kevser’i verdik, öyle ise Rabb 'in için namaz kıl ve kurban kes." (Kevser: 1-2)
Peygamberimiz (SAV) ise kurbanla ilgili şunları buyurur: “Allah katında günlerin en büyüğü Kurban bayramının birinci ve ikinci günüdür.”
“Âdemoğlu Kurban bayramı gününde kan akıtmaktan daha sevimli bir iş ile Yüce Allah’a yakınlaşabilmiş değildir.”
“Ey insanlar kurban kesiniz. Ondan akan kanlar nedeniyle Allah’tan mükâfatınızı bekleyiniz. Şüphesiz kurbanın kanı yere düştüğü zaman kişi Allah’ın himayesi altına girer.”
“Kurbanın her bir kılı için bir sevap vardır.”
“Kurban kesilirken kanı yere düşmeden Allah katında yüksek bir mertebeye çıkar bununla nefsinizi temizleyiniz.”
Ayrıca peygamberimiz kesilen kurbanların ahirette bize faydasını şöyle anlatır: Kestiğiniz kurbanlar sırat köprüsünden geçerken size binek olacaklardır. Kıldan ince kılıçtan keskin bu köprüyü bize güvenli kılan kurbanlarımızı gücümüz yetiyorsa eğer kesmekten geri durmayalım.
Peygamberimizin yoksulluk nedeniyle kurban kesemeyenlere de onların mahrumiyetlerini giderecek müjdesi vardır:
Bir adam ey Allah’ın Resulü ben fakirsem kurbanda ne yapabilirim diye sordu. Peygamberimiz de: Sen o gün saçını tırnaklarını kısaltır, bıyıklarından alır, etek tıraşını olursun. Bu da sana Allah katında bir kurban yerine geçer diye buyurdular.
Hıristiyan âlemi en küçük dini günlerini bile tüm dünyaya çeşitli kılıflar altında mesela (Noel gününün yılbaşı adı altında) yayarak hem dinini hem kültürünü dünyaya pazarlamakta hem de bu gibi gün ve gecelerden çok meblağda maddi kazanç elde etmektedir. Biz Müslümanlar tarihimiz boyunca ne kültür emperyalizmi yaptık ne de dünya insanlarının paralarını dini kullanarak sömürmeye kalkıştık. Ama maalesef dinimizin güzel emirlerini dünyaya duyurmakta son yıllarda biraz geç kaldık. Oysa bizler kurban ibadeti ile ülkemizin ve dünyanın birçok yerine yardım ulaştırabiliriz. Dünya da ve ülkemizde sadece kurbandan kurbana et yiyen çok insan bulunmaktadır. Görevi dünyayı güzelleştirmek ve dünya insanlarına dinimizin güzelliklerini anlatmak olan Müslümanlar olarak kurbanımızı kesmeli ve fakire fukaraya ulaşacak şekilde onun etini dağıtmalıyız. Derisini de hayır kurumlarımıza vermeliyiz. Peygamberimiz (SAV) kurban etinin taksimi konusunda şöyle buyuruyor: Kestiğiniz kurbanların etini üçe bölün bir kısmını ailenizle afiyetle yiyin, bir kısmını konu komşunuzla yiyin, bir kısmını da yoksullara dağıtın.
Tüm Müslümanların Kurban Bayramını şimdiden tebrik eder, Kurban Bayramının bütün din kardeşlerimizin Allah’a yakınlaşmasına ve İslam âlemindeki bu nifak, fesat ve yangının son bulması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.