banner2


Her Yıl Kurban Bayramı yaklaştığında kur ban severler başlıktaki cümleyi kurban Bayramı bitimine kadar kullanırlar. Ifade doğru, Kurban yaklaşmak ve paylaşmaktır. valla sadece kurban kesmekle Cennet ga ranti ediliyorsa çok kolay bir amel, Din bir bütün yumağıdır.
Namaz kıldığı halde vay o Namaz kılanların haline diyor mevlamız niçin? kıldığı Namaz kötülüklerden alıkoymuyorda ondan.
Kurban Hanefilerde vacip Şafiilerde ise Sünnet mali bir ibadettir. Kurban kime vacip ise, Kurbanı kendisinin kesmesi, kesemiyorsa vekile kestirmesi kurban etini üçe bölmesi, kendisine, fakirlere akraba ve dostlara vermesi en faziletli
Kurban kesme anlayışıdır.
Kilo ile kurban almak kesmek pek uygun görülmemiştir. Kurban parası da helal olmalıdır. Haram para ile yapılan ibadetler, bevl ile abdest almak gibidir. Plastik fetvalarla müslümanlar genellikle kandırılıyor. Halbuki Müslüman ne kandırır ne de kandırılır. uyanık olmak lazım. Kurban denilince Başta islamın beş şartından, hem mali hem bedeni Hac ibadeti akla gelir.
Pandemiden dolayı iki Yıldır hac yapılamıyor. Demek Mekke, Kabe, Medine ümmete mesaj veriyor. Gerçi kabe hac umre ibadetleri ağlama duvarları haline gelmiş, 2020 Yılı Ülkemizin hac kontenjanı 83.000 Kişi toto loto misali kurada ismi çıkanlar, Bu yıl da hacca gidemiyor.
Hac için hacilardan az çok para alın miş paralar diyanet hesabında bekliyor. Acaba bu paralar faizemi yatırılmış? diyanetimiz faiz konusunda biraz esnektir. Hacılar bu konuda Diyanetten detaylı bilgi istiyor. Hac açılsa bile maddi yönden çok külfetli olacak. Yaş sınırlaması olsa gerek Hac ve umreye az kişi gidecek. Hac! Ümmetin sorunlarını tespit etme, sorunları  çözme kongresidir. Rabbim beyinsizlerin yüzünden bizi helak etmesin.Islama göre Hac ve umre yapmayı nasip etsin. Inananların ikinci mabedi Aksa, Mübarek kudus işgal altındayken,atalet ve cehaletten rab bimiz mekke,Medine,yer yüzündeki tüm mabetlerden ümmeti uzaklaştırması şef kat tokatları olabilir.Ümmet belki uyanır diye,görünen tabloda Ümmet fertleri narkozlu, her şeyi Allah'a havale etmişler.
Tüm yaşam alanları deniz salyası (Musilaj) Gibi katmerli batalıktır. Kimse insanın,insanlığın kurtuluşuna çalışmıyor. Bütün degerler taru mar olmuş, tarafgirlik her tarafı sarmış, Adalet yerde sürünüyor. Yargı paketleri meclise sunuluyor kanunlar uygulanma dıktan, zihniyetler değişmedikten sonra Adaletin olacağına inanmıyorum.
Toplum da güven sarsılmış, güvensizlik hakim. Dış siyasetimiz Nato güvencesinde, hemde bizi sevmeyen ABD müttefikimizle..
Siyaset dili çok acımasız. Edep, Ahlak dışı söz atışları atış poligonuna dönüşmüş. acımasız imha anlayışı birliği zedeliyor. Irkçılığın panzehiri Ümmet anlayışıdır.
Kimse yanaşmıyor. Yokluk, yolsuzluk, soygun tüm hızı ile devam ediyor. Benim hırsız arsızım iyidir anlayışı ile bir yere varılmaz. Sorunlar yumağı katlanıyor, çözümlere yanaşılmiyor. Sorunlar yumağı ile Kurban Bayramına yaklaşıyoruz. gerçek dinden uzak Amellerimiz bizi Allah'a yaklaştırmaz. Her gün bir Kurban kessek de....Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.