banner2

Kurban Bayramının gölgesi üzerimizde Kurban ibrahimi ve ismail'i Ümmete bir mirastır.
Şeytan babamız Adem(AS) Annemiz Hava'yı Cennette bir meyveden yemek için kandırabildi, ibrahim'i, ismail'i, Haceri ahdından vazgeçiremedi. Allah'a söz vermişim Ahdimi yerine getireceğim diyen ibrahim, Ahdini yerine getirdi. velevki oğlu olsa bile her yıl Müslümanlarca kesilen Kurbanlar O aslın gölgeleridir.

Ahda vefanın bir göstergesidir.ALLAH'A yakın olmanın en belirgin özelliğidir. Bizler Müslüman olarak kurbanlar kesiyoruz. Etlerin çoğu donduruculara emanet, kurbanların çoğu aslına uygun hem kesilimiyor hemde dağıtılmıyor.

Yakın fakirler varken, uzak diyarlarda kurbanlar kesiliyor ve dağıtılıyor. Ameller niyetlere göredir olanları mevla en iyi bilendir. Dünya bir buhran geçiriyor. Insanlık üzerine plân kuranlar, kan ve gözyaşı üzerinden nemalanan kemirgenlerin habis arzu istekleride kursaklarında kaldı.

Mazlumların yeri göğü inleten avazı zalim şahlarıda mevla bir gün kahru perişan edecektir. Bir virüs bunları hizaya getirdiği gibi. Yönetimleri ellerine geçirmek için mazlum rolünü oynayanlar, insanı yaşat ki, devlet yaşasın diyenlerin, insanı değil, çok mazlumu devlete kurban edenleri, bedel ödetenleri de başta Yaratan ve kullar en iyi bilenlerdir.

Yetimler Anne baba hasretiyle tutuşurken, Kan göz yaşı dinmezken, Kutsal belde ve mazlum halkları esaret altında iken, yapılacaklar yapılmazken, her şey Allah'a  havale edilirken, Mazlum halk geçim sıkıntısı ile boğuşurken, ümitsizken, Ceberrut yönetimler halen söz sahibi ve alkışlanırken, Bir damla petrol kana tercih edilirken Dini dili ne olursa olsun insana insan oldu ğu için değer verilmezken, Ciddi nedenler le intiharlar çoğalırken, önlemler alınmaz dert edinmezken,bu bayramda benim sevincim yoktur.

Selam olsun kurbanını islama göre kesenlere ve dağıtanlara, Selam olsun yeryüzü mazlumlarına, selam olsun gerçek şehitlere, selam olsun mazlumların dertlerini dert edinenlere, selam olsun ibrahim (AS) isamil, Annesi Hacer gibi ahda vefa gösterenlere..Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.