banner2

    İslam’ın gelmesi ve yayılmasıyla dünyaya huzur ve nur gelmiştir. Müslümanlar arasında sevgi, kardeşlik öncelikli idi. Müslümanlar en sevdiği şeylerden Allah rızası için infak ederek, birbirlerine fedakârlık yapıyorlardı. Dünya malından çok Allah ve Resulü’nu seviyorlardı.

    Her peygamber devrinde olduğu gibi kâfirler de boş durmuyor, Müslümanlarla alay ediyor, yollarına engeller koyuyorlardı. Onları çağdışı ve gericilikle suçluyorlardı. Ama Müslüman’larla alay edenler asıl gericilerdir. Çünkü Yüce Allah; “yine onlara; “(Siz de mü’min) İnsanların iman ettiği gibi (samimi olarak) iman edin. Denildiği zaman: Biz ille de o sefih (budala, düşük akıllı) kimselerin inandığı gibi mi iman edelim? (Bizimki bize kâfi) derler. İyi bilin ki asıl onlar sefihlerin ta kendisidir. Fakat (bunu) bilmezler.” (Bakara 13)

    Her dönemde münafıklar ve zalimler, imanlı Müslümanlarla alay etmişler, suçlamışlar ve hor görmüşlerdir. Hani Allah-u Teâlâ Nuh (as)’a gemi yapmasını emrettiği vakit Nuh (as) gemi yapmaya başlayınca/yaptığı sırada halkı onunla alay etmiş ve gelip geçerlerken, ‘Bu adam delirmiş, kup kuru yerde gemi yapıyor’ demişlerdi. Fakat o Allahın peygamberi ile alay edenlerin akıbetleri ne oldu biliyor musunuz? Kur’an’da, “Daha evvel Nuh kavmini de helak ettik. Çünkü onlar da yoldan çıkmış bir kavim idiler. (Zariyat 46)” ayeti onların sonunu haber veriyor.

    İslam’ı ve Müslümanları/inancının gereğini yaşamaya çalışanları küçük görenler, onlarla alay edenler, Kur’an’ın ifadesi ile asıl gerici ve alay edilmesi gerekenlerdir. Çünkü bir Müslüman yalnız Allah’a ibadet eder. Anaya ve babaya iyi davranır,

Komşuya, akrabaya, insana ve insan haklarına riayet eder. Hatta gayrimüslimlerin hakkını bile gözetir.

    İslam’dan önce kızlarını diri diri gömerler, kadınları bir eğlence ve sadece şehvet aracı olarak görürlerdi. Fakat Yüce dinimiz kadınlara annelik gibi yüksek bir mevkii vermiş, onları saygı gösterilecek bir hale getirmiş, eğlence, fuhuş ve şehvet bataklığından çıkarmıştır. İslam bütün beşeri ve karanlık yaşantıları atıp, ilahi ve aydınlık bir hayat biçimi getirmiştir. İslam’ı yaşayan Müslümanlar, saygı duyulması gereken Müslümanlardır. Bu yüzden Müslümanlarla alay edenler, asıl gericilerdir diyoruz.

   Müslümanların İslam’ı yaşamalarına karşı, İslam’a uygun olan kılık ve kıyafetlerinden ötürü alay edenlere bu ayet-i kerimeyi okumalarını tavsiye ediyoruz; “(Yoksa o azap günü) kişi: Allah’a karşı aşırı gitmemden dolayı yazıklar olsun bana gerçekten ben (Kur’an ve müminlerle) hakikaten alay edenlerdenim diye (üzüle)cektir. (Zümre 56)”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.