banner2

Ramazan Ayına Kuran Ayıda denir, Kur anın inişi Ramazan Ayında olduğu için.

Ramazan ayının bitimine az bir zaman kaldı. Her Müslüman,bilenler bu ayda en az bir hatim ve çok hatim indirenlerde olmuştur. kaç kişi acaba bu okuduğum Kuran  bana ne diyor. Ne kadar emir ve yasakları öğrendi.

Kuranın okunmasında büyük sevap vardır. O ayrı bir konu, Bu yazımda bir kaç ayet ve hadis mealini vereceğim Allah okuyanları nasipdar eylesin.Isra Suresi ayet; 11 "İnsan hayra dua ettiği gibi,şerre de dua etmekte İnsan çok acelecidir. Yine İsra suresi Ayet; 14 "Oku kitabını (Amel defte rini) Bugün hesaba çekici olarak nefsin sana yeter." İsra süresi ayet ; 15 Sonu "Biz bir kavme Peygamber gondermedikçe hiç kimseye azap etmeyiz." Bu üç ayetten anladıklarım! İnsan hayra dua ettiği gibi farkında olmadan şerrede dua edebilir Ahirete inanan insan karıncayı bile incitmez çünkü dünyada yaptıklarından Ahirette hesaba çekilecektir.

Tüm kavimle re Peygamberler gönderilmiştir.Fetret dev- ri hariç buda Hz.İsa AS.İle Hz.Muhammed SAV.Arası takriben altı asır.Şimdide bir kaç hadis mealini vereyim Allah Resulü SAV. Buyurur; "Allah'ın en çok kızdığı kim seler, Dinini Dünyalığına alet etmek için devlet başkanının memurlarını ziyaret eden,onlara yakın olmaya çalışan Alimlerdır." (Camiussağir) Yine buyurur Allah Resulü SAV. "İnsanların en şerlileri sürekli günah işleyen ve Allah'ın kitabını okuduğu halde hiç bir yasağından sakınmayan cü- retkar kimselerdir." Camiüssagir.

Yine buyurur Allah Resulü SAV. "Bir devlet Başkanına sırf dünyalık için biat edip, idareciliğini onaylayan ve kendisine istediği dünyalıklar verildiği müddetçe desteğine devam eden,verilmediği takdirde ise sözünden dönen kişilere Allah kıyamet günü rahmet nazarı ile onlara bakmaz.Onları temize çıkarmaz ve onlara acıklı bir azap vardır. ( Buhari) Bu hadislerden anladıklarım.İnsanda ilim amel ihlas olmalıdır.iki sınıf insan vardır. Alimler ve amirlerdir yani  idareciler bu iki sınıf bozulursa toplum da bozulur.

Haram fabrikalarında haram üretenlerin referansı din değildir. Yalan Gazete manşetleriyle, yalan taraflı haber anlayışları bize ne dünyalık nede uhrevi bir şey vermez. Korona virüsten vefat eden Din kardeşlerimize Allah Rahmet eylesin. Dini düzen olarak savunan çalışanlara Allah yardım eylesin...

Allah tüm inananları Kuran ve sünnetten ayırmasın.Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler...
Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.