banner2

Kur’an her Müslümanın Hayat kaynağı ve anayasasıdır. Müslümanın hayat yaşayışındaki tüm sorunların çözümü kur’an da mevcuttur. Kur’an-ı anlamak için gerçek müfessirlerin tefsirlerini, Muhaddislerin hadislerini, Fakihlerin fıkhını okumak bilmek lazım ki, kur’an anlaşılsın. Dinimizde sadece Kur’an Müslümanlığı yoktur. Bu girişi yaptıktan sonra bu günkü yazımda Bakara suresinin İlk ayetlerinden başlayarak Önce Müslümanların tarifini öğrenelim. Verdiğim ayet mealleri bakara süresinin 2-5  Ayetleridir “İşte bu,o kitap (Kur’an) dır ki, onda şüphe yoktur. O(kuran) Takva sahipleri için bir hidayettir.” Demek ki Müslümanların Kur’ana şüphesiz inanması lazım. Kim kur’anı okur emir ve yasaklarını öğrenir Allahtan gereği gibi korkarsa fert ve toplum bazında kurtuluşa erenlerden olur. ” O (Muttakiler) ki, Gaybe İman ederler, Namazı dosdoğru kılarlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak ederler” Bir Müslüman’ın Gayba inanması imanın esaslarındandır. Dünyada yaptıklarının hesabını ahrette vereceğinin bilincinde olmasıdır. Müslüman için Namaz Dinin direği olduğu için Namazını da dosdoğru kılarlar. Namaz kılarken çekilen tekbirler Allahtan başka ilahlar edinmemenin ifadesidir. Namaz bu şekilde kılınmalı Namaz tüm dünyalık putların reddidir bilinci oluşmalıdır.

Rızkı İnsana veren Allah C.C. dur verilen bu rızıktan İslama göre zekât sadakalar mutlaka verilmelidir. Zekât sadakalar fakirin hakkıdır fakire nakit olarak verilmelidir. Bu hak zekât simsarlarınca gasp edildiği için çok fakire ulaşmamaktadır. Bir insanın meşru dairede çalışarak gelir elde etmesi ibadet hükmündedir.  ”Yine o (Muttakiler) ki, sana indirilene, ve senden önce indirilenlere İman ederler, ve Ahirete de yakinen kesin kes iman ederler”  Müslümanlar hem kur’an-a iman ederler hem de daha önce indirilen kitaplara ve suhuflara da iman ederler Ahret inancında kesinlikle tereddüt etmezler iman ederler, Ahrete hazırlıklı olurlar  “ İşte onlar rablerinden bir hidayet üzeredirler ve işte onlar gerçek kurtuluşa erenlerdir.”Hidayette kurtuluşta olmak Kur’an-a bağlılıktadır.Tüm sıkıntılardan kurtuluş ta kur’an da dır.Şimdi Müslümanlar uyansın diye inanmayanların vasıflarını Bakara suresinin 6-12 Ayetler mealleri ile verelim “ Şüphesiz kafirleri uyarsan/ korkutsan da uyarmasan da onlar için birdir onlar iman etmezler.” Bu hitap peygamberimize dir. Günümüz de ise tebliğcileredir. Tebliğ edilirken hemen uyacak, dönecek demek değildir. Tebliğde yılmamak esastır. Tebliğ görevi yapılır. Hidayet Allahtan’dır.”Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde ise bir perde bulunur. Onlar için büyük bir azap vardır”. Müşrikler hiçbir zaman haktan yana olmazlar kalpleri, kulakları mühürlü hakkı işitmezler haksızlıkların karşılığı ahrette büyük azap çekerler. “İnsanlardan kimisi vardır ki, Allaha ve ahiret gününe iman ettik derler hal bu ki, onlar iman eden kimseler değiller. Allah’ı ve Müminleri aldatmaya çalışırlar hal bu ki onlar ancak kendi nefislerini aldatırlar. Fakat bunun farkında değiller.” Müşrikler hep Müslümanları aldatmışlardır bir müslümanın müşriklerin kuyruğuna takılması, onlardan medet umması zillettir. İhanettir. ”Onların kalplerinde bir hastalık vardır. Allah’ta onların hastalığını artırdı. Yalan söylemekte olduklarından dolayı onlar için elem verici bir azap vardır”.

Her müşrik kalp hastasıdır, haindir. Yalancıdır sözüne itibar edilmez. İpi ile kuyuya inilmez. Yaptıklarının karşılığını ahrette bulacaklardır. Sözünde yalan olan, güvenilmeyen, dost görünüp arkadan vuran Ateistlere itibar edilmez. Dostluklar kurulmaz  ” Onlara Yeryüzünde fesat çıkarmayın denildiği zaman onlar biz ancak ıslah edicileriz derler.”  Müşrikler yeryüzünü fesada verirler, eğitimle, ekonomi ile savaşlarla, işbirlikçilerle, uyuşturucu ile işgallerle, demokrasi yalanı ile biz insanlara huzur getiriyoruz derler hal bu ki, kalplerinde ise kan dökme var, sömürme var, işgaller var. Böl parçala yutma var.  Bir Müslüman bunları Müttefik olarak nasıl kabul eder. ”Dikkat edin Şüphesiz onlar fesatçıların ta kendileridir. Fakat anlamıyorlar.”  Mevla’mız bizi ikaz ediyor, Müşriklere uymayın, meyil etmeyin çünkü onlar fesatçıdır bozguncudurlar. Yönetimde, eğitimde, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, yaşantı alanlarında, terörü önlemede, ticarette, Kur’an sız önlemler boşunadır.

Gayeleri: Sömürü, işgal, saltanatlar sürme sevdası, Irkçı emperyalizme hizmet olan hiç bir oluşuma Müslüman semtine uğramamalı, ümmet bilinci ile hareket etmelidir. Geçmişte tarihi olaylarla, bugün canlı örneklerle halen Müslüman olmayanları dost edinmek, müttefik kabul etmek, bu hainlerden yardım talep etmek gerçek bir müslümanın yapacağı şeyler değildir. Müslümanın dostu Müslüman’dır. İnananlarda Ümmet bilinci olmadan anayasamız kur’an da ki emir ve yasaklara riayet etmeden kurtuluş imkânsızdır. Yangınları benzinle söndürmek, yangının alevlerini daha da şiddetlendirir. Yazımı Siyonistlerin korkulu rüyası şehit şeyh Ahmet YASİNİN Duası ile bitiriyorum “ Ya Rabbi sen MUSTAZAFLARIN RABBISIN… Sen bizim RABBIMIZSIN. Bizi kime bırakıyorsun? Bize cehennem olacak uzaklara mı? Veya Düşmana mı? ALLAH’IM! Akıtılan kanlar, dokunulan ırzlar, çiğnenen hürmetler, yetim bırakılan çocuklar, oğlunu yitirmiş anneler, dul kalmış kadınlar, yıkılmış evler ve ifsad edilmiş ekinlerin aşkına sana şikâyette bulunuyoruz, Ümmetin suskunluğunu sana şikâyette bulunuyoruz vesselam… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.