banner2

Kur’an eğitimi nerede ne zaman başlamalı?

     Sezai Karakoç şöyle der; “kim kurtulmak istiyorsa vahye gitsin. Kim kurtarma eri olmak istiyorsa vahiy okulunda okusun. Vahyin okulu her yerde; dağlarda, köylerde, kasabalarda, kentlerde… İnsanlığın hocası Kur’an’dır. Önderi de odur, koruyucusu da.”

    Yüce Allah Kur’an’da ‘Kur’an’ hakkında şöyle buyurur: “(Kur’an) mübarek bir kitaptır ki, onu sana, ayetlerini iyiden iyiye düşünsünler ve aklı olanlar öğüt (ve ibret) alsınlar diye indirdik.” (sad suresi, 29. ayet)

   Bu ayette Allah-u Teala, Kur’an’ın mübarek bir kitap olduğunu, aklı olanların bundan faydalanması gerektiğini, bunun üzerinde iyice düşünmelerini ve bundan dersler çıkarmalarını emrediyor. Başka bir ayette de yüce Allah; “… Bu öyle bir kitap’tır ki, onu sana: insanları Rabb’lerinin izniyle karanlıktan aydınlığa; yani o eşsiz galip ve övgüye layık olan Allah’ın yoluna çıkarman için indirdik.” (İbrahim suresi, 1. ayet)

   Yüce Allah’ın tarifiyle/açıklamasıyla Kur’an karanlıktan aydınlığa çıkarır. İnsanlığın kurtuluş reçetesi Kur’an’dır. Kurtulmak isteyen, aydınlığa çıkmak isteyen Kur’an’a koşmalıdır. Başka yerlerde, değişik şeylerde gelecek, kurtuluş arayanlar ziyandadır, hüsrandadır.

    Tek rehber olan kitabımız Kur’an olduğuna göre, kurtuluşumuz Kur’an’la olacağına göre; o halde Kur’an’ı okuyup anlamamız kaçınılmazdır. Kurtuluş reçetemiz Kur’an, karanlıktan aydınlığa, çirkeften-bataklıktan temizliğe çıkaracak olan tek yol Kur’an yolu olduğuna göre Kur’an’ı yaşamak ve yaşatmak gerek…

    Bu yüzden Kur’an-i bir eğitim şarttır. Eğitim ise küçük yaşta olur/alınır. Malum atalarımız; ‘ağaç yaşken eğilir’ demişler. Belli bir yaştan sonra dünya sorunları, hayat şartları ve beynin geç algılaması yüzünden eğitim zor olur. Hatta imkânsız bile dersek abartı olmaz.

    Öyleyse Kur’an eğitimi küçük yaşlarda verilmelidir. Buda okullarda (bütün okullarda, ilkokullardan tutun liselere kadar) zorunlu Kur’an dersi vermekle mümkündür.

   Evet biz buradan başta TBMM olmak üzere, bütün yetkililere sesleniyoruz. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olduğu söylenen bir ülkede Kur’an eğitimi yasak olamaz. Şu anda devlet okullarında Kur’an eğitimi ve öğretimi verilmediği yetmezmiş gibi; üstelik 12 yaşından küçük olanların Kur’an eğitim ve öğretimi alması yasa ile sınırlandırılmıştır…

    İslam topraklarında ve halkının yüzde yüzüne yakını Müslüman olduğu söylenen bir ülkede insanların dini inancının, Kitab’ı (Kur’an)’ın yasaklı olması veya öğrenilmesine engeller çıkartılması aklın alacağı, mantığın izah edeceği bir durum değildir.

    Bu böyle bilinmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.