banner2

Kısmet olursa bu ýıl 27 Nisan 2022 Çarşamba günü kadir gecesidir. Kura'nın ifadesi ile bu gece bin Aydan hayırlıdır. Ulaşıpta,şuurluca ihya edenlere ne mutlu.
Bin Ay 83 Yıllık ömür demektir. Biz kullarına Rabbimizden böyle müjdeler verilirken, ibadetler mevsimlik olmamalıdır. 11 Ay isyanla geçir Ramazan'da, Kadir gecesinde bağışlama talep etmek, Cenneti hak etmek kolay olmasa gerek.

İbadetler insanı islah etmeli ibadetlerin en makbulu da, devamlı olanıdır. Allah'ın kulları olarak nimetler içinde yüzüyoruz. Nankörlük had safhada, yaşam tarzımız ne kadar kolaylaştı ise, Dinden zaklaşmada O, kadar nüksetti.
Ramazan ayında tüm Camilerimizde mukabele okunur rağbette doruktadır. Ayni Kur'an ayetleri hem okunur, hem anlatılırsa Camide cemaat, dinleyici bulamazsınız. Hele mevlid, ilahi, Camilerde okunursa,camilerde yer bulamazsınız. Bu tablo bile bir ölçüdür. Kur'an'ın içeriğinden uzak kalma tablosudur.
Kuran Rabimizin insanlara gönderilen en büyük nimetidir. Kur'an hem dünya hem Ahiret saadeti için en büyük reçetedir. Ona yapışmak, emirlere uymak,yasaklarından kaçınmak Dünyada izzetle yaşamak demektir. Tersi ise, zillettir, köleliktir, adaletsiz lik ve Ahlaksızlık ve kula kul olmaktır.

Akşamları bazen teravih namazına gidiyorum Camiler leba leb, cemaatın yarısı genç, çocuk, bu gençleri eğitmek, Ahlak edep derslerini O, gençlere vermek çoğu jet imamların görevidir. Hiç görmedim rastlamadım. Büyük bir eksiklik. 

Ahır zamanda yaşıyoruz. imanı kurtarma zamanıdır. Her kes her şeyi biliyor fakat yapmıyor Ramazanda şeytanlar zincirlere vurulur. Cehennem kapıları kapalı, ancak katil israil yönetimi, Rusya yönetimi, ukrayna ve ittifakları insi şeytanlar ise boğalar gibi mazlum kanını dökmeye devam ediyor. Sözde süper ittifaklar bir saldırganı, savaşı durduramıyor.
İslam beldelerini harabeye çevirenler, tuzak kuranlar, öldürenler, yetim bırakanlar, denizlerde balıklar kadar mazlumların boğulmalarına sebep olanlardan mazlumların intikamının alınmaması ilahi adalete nakıslık olur. Men dakka dukka... bunları söylerken her türlü zulmü, işgali hukuk suzluğuda lanetliyorum Yeter ki, çif e standartlık olmasın. Benim teröristim iyidir denmesin.

Siyaset rotadan çıkmış ekranlar, ekonomi muhendisleri ile dolu. Semt pazarında yaban otlarını aldım. Satıcı bir genç kilo ne kadar 35 tl. Niçin bu ka dar pahalı, genç; Amca yakıt pahalı eskiden bu otları toplamak için gidiş dönüş en çok 15/20 tl.Simdi 100 TL'yii geçiyor bu fazlalığı tüketiciden almazsam zarar eder, aç kalırım. Hepsi bu kadar.. maliyetler sebeptir.
İnsanlığı  Varlık içinde yokluğa mahkum edenleri yönetilenler çok iyi biliyor.Yağlamaya mahal yoktur. Bu mübarek Ramazan Kuran Ayı hürmetine Rabbim kuranlaamel etmeyi nasip etsin. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.