banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Yetimler İçin Seminer Verildi

Karaköprü Belediyesi Konferans Salonunda verilen seminere katılımın yoğun olması dikkat çekti.

Genç Bakış Derneğinin de katkılarıyla verilen seminere onlarca Kuran Kursu hocası da katıldı.  Sinevizyon gösterisi ile önce son bir yıldaki yetim faaliyetlerini anlatan Ş.Urfa İHH Başkanı Behçet Atila, daha sonra “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasını tanıttı. “Bu bir hayır yarışıdır. Kuran Kursu hocaları da bu hayıryarışının tam içinde olmalı, kendi kurslarında bu kampanyayı başlatmalılar diye düşünüyoruz” dedi.

Atila, “İHH olarak Urfa’da şu anda 350 yetime düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz  ve bu aileler için dayanışma günleri adı altında salon programları yapıyoruz, dönemsel olarak ta 2200 civarı yetime yardım yapıyoruz. Bazı yetim evlerimizin onarım ve tadilatlarını yapıyoruz. Yetimlerimize bayramlık giysi-ayakkabı, kırtasiye ve et yardımı da yaptığımız yardımlar arasındadır. Ayrıca Suriye Deyrzor-Meyadin’de 50 ve Deyrzor-Bulel’den de 50 toplam Suriyeli 100 yetime de sahip çıkıyoruz” dedi.  

Ş.Urfa İHH Yetim faaliyetleri büyüklüğü/çokluğu katılımcılardan büyük beğeni aldı ve hayret uyandırdı. Gelen sorular üzerine kısaca Suriye çalışmalarına da değinen Atila, kısaca İHH’nın Suriye faaliyetlerine de değindi ve  işkence ile öldürülenlerin yayınlanan fotoğraflarıyla ilgili olarak ta “Suriye’de tam manasıyla insanlık ölmüş durumda, her kesin mutlaka yapabileceği bir şeyler vardır, kim ne yapabiliyorsa hemen şimdi yapma günüdür, yapmadığı takdirde Allah katında büyük bir vebaldedir” dedi.

Atila, katkılarından dolayı Emine Yüksel hoca’ya ve Genç Bakış Derneği’ne de teşekkür etti. Desteklerinin devamını istedi.

Çıkışta kurulan masalardan yetim sponsorluk formu ile İHH tanıtım malzemesi dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.