banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Yetim Çocuklar İçin Kardeşlik Umresi Düzenleniyor

“Kardeşlik Umresi” ile ilgili bilgi veren Türkiye Kardeşlik MYK Üyesi Hamdullah Tan “ Türkiye Kardeşlik Birliği ailesi olarak bu yıl Haziran ayında Şevval umresinin okulların tatiline denk gelmesini fırsat bilerek 1.’sini düzenlemek istediğimiz kardeşlik umresinin ilk konuklarını ve daimi konuklarını yetim kardeşlerimizden oluşturmak istiyoruz. Bir süredir yaptığımız gözlemler doğrultusunda bu kardeşlerimizin tüm ihtiyaçları en üst düzeyde devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Ancak çocuk çağda olan bu kardeşlerimizin hayatlarındaki en büyük eksik amaçsızlıklarıdır. Kimisinin ailesi belirli sebeplerle çocuk esirgemeye bırakmış kimilerinin ailesi ise hiç olmamışlardır. Bunun bilincinde ve hassasiyetinde olup bu kardeşlerimize üzerimize düşen eli uzatarak onların kalplerine dokunmayı amaçlıyoruz.

Proje kapsamında İstanbul , Ankara , İzmir , Diyarbakır , Gaziantep , Adana , Batman , ŞANLIURFA , Bingöl ve Hatay illerinde ki her ilden yaklaşık 10 yetim çocuğu kardeşlik umresine götürmek istiyoruz.
Yetim kardeşlerimizle Umre proğramında bir eğitim programı düzenlemek istiyoruz. Bu program sonrasında başarılı olan kardeşlerimize her il kendi bölgesinde yapacağı bir konferansla hediyeleri takdim edilecektir.
Anne ve Baba hasretinde olan bu yetim kardeşlerimizin , bu kaderi yalnız paylaşmadıklarını bilmeleri gerekir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed doğmadan önce babasını 6 yaşında da annesini kaybetmiştir. Eğer yetimlik utanılacak yada hor görülecek bir şey olsaydı yüce yaradan en sevdiği kuluna yetimliği nasip etmezdi. Yine peygamber efendimizin üvey oğlu Hz. Zeyd , beşinci Müslüman Hz. Zübeyr ve daha nice sahabe efendilerimizin de yetim olması onların ne ayıbı ne eksikliğiydi. Bu kardeşlerimizle yaptığımız konuşmalarda sohbetlerde onların bu konuda çekindiklerini gördük. Buda onları özgüven eksikliğine itmektedir. Ayrıca farklı illerden yetim kardeşlerimizi misafir ederek onların etnik ve kültürel olarak da birbirleri ile kaynaşmalarını bir bütün olduğumuzu anlamalarını amaçlıyoruz. Yapacağımız gönüllü eğitim programları ile beraber çocukların hem ders açıklarını kapatmak hem de onlara ileride bir hedef koyabilmelerini amaçlıyoruz. Bizlere küçük yaştan beri ağaç yaşken eğilir atasözünü söylediler. Bu doğrultuda bu kardeşlerimize üniversite çağına varmadan ya da devlet himayesinden çıkmadan maksimum şekilde kendilerine ulaşarak onlara yardımcı olmak ve kalplerine dokunmayı amaçlamaktayız.

Türkiye Kardeşlik Birliği MYK Üyesi Tan , “Bütün yetimler peygamber efendimizin bizlere emanetidir. Malesef dünyanın birçok yerinde savaş oluyor ve çocuklar yetim kalıyor. TÜRKAB olarak bu yetimlere sahip çıkılmasının son derece önemli olduğu gayesindeyiz. Dünyanın yetimleri Müslümana emanettir. Biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Bizim yetim çocuklara kol kanat germe mecburiyetimiz var.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.