banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Yeni atanan Öğretmenlere 'Hoşgeldiniz' Yemeği



Yemeğe İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Gap Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Murat Süngü, Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Üsküplü ile çiçeği burnunda yeni öğretmenler katıldı.

Yemekli buluşmada bir konuşma yapan Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Üsküplü “Özel Çağlayan İlköğretim Okulumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizleri bugün burada ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduk. Yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum, aynı zamanda da Şanlıurfa'nın da sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Özel Çağlayan İlköğretim Okulu olarak 1991 yılından beri eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Şanlıurfa'da 2 İlköğretim Okulu 2 Lisede 2500 öğrenciye hizmet veriyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız da sizler gibi gece gündüz canla başla çalışıyor. Öğrencilerimizin başarılı olması bilgili ve güzel ahlaklı yetişmesi için bu yıl yapılan seviye belirleme sınavında 8, sınıflarda 500 tam puan alan iki öğrencimiz vardı aynı zamanda Şanlıurfa da ilk 10 giren öğrencilerden 9 tanesi okulumuzun öğrencisiydi.” dedi.


Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Üsküplü ’den sonra bir konuşma yapan GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü “Bizler sizin için derneğimizi yirmi dört saat açık tutuyoruz. Bugün sizinle tanıştık, kaynaştık. Çok önemli bir mesele üzerinde koşuşturacağız. Kutsi bir vazife olan peygamber mesleği olan öğretmenlik mesleğini icra edeceğiz. Bu çok önemlidir. Zira sizler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza şekil vereceksiniz. Gelecek sizinle şekillenecek. Fedakârlıkla bu mesleği yapacaksınız. Yorulacaksınız ama ardından sevineceksiniz, güleceksiniz. İşte bizler de ilimize her yıl yeni atanan öğretmenlerimize hoş geldiniz yemeği vererek kaynaşmaya çalışıyoruz. Ne zaman bir sıkıntı duyarsanız derneğimiz yanınızda olacaktır. Sizin de bir çalışmanız, aktiviteniz varsa derneğimize bekler sizinle paylaşmaya hazırız. Hoş geldiniz. ”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise “Değerli öğretmenlerim, Şanlıurfa’mıza öncelikle hoş geldiniz. Burada yaygın bir tabir var bunu kullanacağım: Hoş geldiniz ve şeref verdiniz. Burada tabi şanslı bir öğretmen grubumuz var, zira Şanlıurfa’ya bu yıl 2886 öğretmen atandı. Bunun 850 merkez diğerleri köy veya mezralar ile ilçeler.Dolayısıyla sizler şanslısınız kutluyorum.Bu programı Özel Çağlayan Kurumları ile Gap Eğitim Gönülleri Derneği birlikte düzenlediler onlara da bu gayretlerinden bu güzel ikramlarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel resmi demeden bütünlük içerisinde birlik içerisinde Şanlıurfa’mızın gençliğini, çocuklarını en iyi şekilde eğitmek üzere el birliğiyle hareket ediyoruz, inşallah onları sizler aracıyla yarınlara hazırlayacağız. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak ben sizlere peşinen tahahuk ediyorum; her türlü sorunlarınızda problemlerinizde meselelerinizde ben yanınızda olacağım. Her zaman söylediğim bir şey var;  sizin bana ihtiyacınızdan çok benim size ihtiyacım var; zira sizlerin aracılığıyla çocuklarımı yetiştireceğim. Eğer sizler olmazsanız ben bu işi başaramam. Dolaysıyla ben de İl milli Eğitim Müdürü olarak sizin yolunuzdaki engelleri, taşları, dikenleri, yılanları, çıyanları temizleyeceğim.Siz de yolunuza inşallah devam edeceksiniz. Bütün gayretimiz, bütün çalışmamız, bütün emeğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek bu ülkeye, bu topluma, bu millete, bütün insanlara yararlı bireyler olarak hazırlamak. Bunun için varız. Bu bakımdan sizlerin görevi çok zor. Ne olur yılmayın. Bir de bizim spot cümlemiz var: “öğretmenlerimiz bizim en güçlü halkamızdır.” Zira öğretmenler sınıftan içeri girdiğinde ve kapıyı kapattıklarında tamamen vicdanlarıyla kendilerine emanet edilen çocuklarla baş başa kalacaklar. İsterlerse onları inançlı dürüst memlekete ve millete insanlara faydalı bireyler yetiştirirler, isterlerse başka türlü yetiştirirler.Benim sizlerden ricam, ne olur her biriniz değişik illerden geldiniz, asla karamsarlığa ümitsizliğe kapılmayın. Şanlıurfa’mız gerçekten yaşanabilir kent size onu söyleyeyim. Bizzat merkezde olan sizler için zira İstanbul’da Ankara’da ne varsa İzmir’de ne varsa burada da o var merak etmeyin. Herkes aradığını arzu ettiğini bulur. Burası böyle bir kent anarşiden, kargaşadan ve kaostan uzaktır.       

Ben geldiğimde de gördüm ki hakikaten insanı güzel, coğrafyası güzel, iklimi güzel. Burada herkes hoş geldiniz der, ikram ve izzette bulunmak için bütün gayretini çabasını gösterir. Bunu yaşayarak göreceksiniz inşallah. Sizlere ben çok şeyler konuşmak isterim. Ama sizler işinizi biliyorsunuz. Ben size güveniyorum ve

inanıyorum. Her zaman yanınızda olacağım. Arkanızda olacağım, önünüzde olacağım. Sizinle beraber olacağım. Çocuklarımızı eğitme noktasında, yetiştirme noktasında inşallah hiçbir engeliniz hiçbir sıkıntınız olmayacak. Biz ne zaman bir sıkıntı duysanız biz yanınızda olacağız. Çalışma arkadaşlarımın bir kısmı burada onlarla beraber inşallah size elimizden gelen bütün kolaylığı göstereceğiz. Lütfen bu şehirde rahat olunuz, mutlu olunuz. Lütfen karamsarlığa kapılmayın. İstanbul’dan geldim Ankara’dan geldim, İzmir’den geldim, ne olacak benim halim diye demeyin. Korkmayın, sizin elinizden tutan birileri mutlaka olacaktır. Beni de Şanlıurfa’ya atandığımda havaalanında çiçeklerle güler yüzle karşıladılar, sonra arkadaşlarım bana sordu Şanlıurfa’yı nasıl buldun? diye. Dedim ki cennet gibi bir şehir. Ben de yabancı değilim. Bu coğrafyada büyüdüm ben de. Kahramanmaraşlıyım şunu iftiharla ve yüreklilikle söylüyorum: Geldiğim andan bugüne kadar ilgi ve iltifat gördüm.Bu ilelebet devam edecek, bunu ben görebiliyorum. Bütün bunlar bizlerin sağlam duruşuyla alakalı, ne olur bir davanız olsun bir meseleniz olsun. Davasız ve meselesiz, kaygısız, sancısız insanın mutlu olması yaşaması ve başarılı olması asla mümkün değil. Eğer bir davanız varsa, bir meseleniz varsa; bu sizi sürükleyecektir. Cesaret verecektir yürek verecektir enerji verecektir. Ve siz de hedeflediğiniz noktalara inşallah bir bir ulaşacaksınız.” dedi.              

Konuşmaların ardın İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala yemeğe katılan çiçeği burnunda yeni öğretmenler tek tek tokalaşarak uyum eğitimi seminerlerine uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.