banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Yardımcı, Harran Ovası Yüzey Araştırması adlı dev eserini hediye etti

İşadamı Azmi Akbıyık’ın, Hacı Bozanoğulları’nın İncirli’deki yerlerinde organize ettiği yemekte hemşerileriyle buluşan Yardımcı, yanında getirdiği ve her biri 398 sayfadan oluşan iki eserini Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı’ya teslim etti.

Uzun süren bir hazırlık döneminden sonra bu kitabın ortaya çıktığını belirten Dr.Yardımcı, kitabın sunuş bölümünde şöyle diyor: “Ekonomik kaynakları, stratejik konumu ve doğal şartları, Anadolu’ya önemli özellikler kazandırmıştır. İnsanoğlu günümüzden 900 000 yıl önce bu verimli topraklarda yaşamaya başlamış, doğanın kendisine verdiği nimetlerden yararlanmıştır. Paleolitik Çarlardan beri uzun bir geçmişe sahip, eski yerleşim yerlerinden biri olan Harran Ovası, henüz sistemli bir şekilde araştırılmamıştı. Harran, Akçakale ve Mesudiye ilçelerini de kapsayan Harran Ovası yüzey araştırmaları ile bölge incelenmiş ve 208 eski yerleşim yeri tespit edilerek değerlendirilmiştir.”

Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.