banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Urfalı sanatçılar Karaköprü Belediyesinde bir araya geldi.

 Düzenlenen sanatçılar buluşması gecesinde,  sanatçılar bir araya geldiler. Sanatçılar buluşma gecesine Eyyübiye Kaymakamı Kudret  Kurnaz, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya Şanlıurfa Vakfı Başkanı Emin Karahan Anadolu Gençlik Derneği Kültür Sanat Komisyon Başkan Yardımcısı Yasin Aslan,Karga Sanat Atölyesi yöneticileri Hattat Mustafa Kaçar ve  İsmail Özbek, ressam Mehmet İnci, Nihat Kürkçüoğlu, Remzi Kara, Dilara Çelik ses sanatçısı Abdülcelil Hakkı Dolap kültür ve sanat adamlığı Hüseyin Güzel, Aktivist Gülsan Zeynep Yılmaz, tiyatro sanatçıları fotoğraf sanatçıları ahşap oymacılık sanatçıları okul idarecilerden Süleyman Karakısa,Hasan Atalar gibi renkli simalar katıldı. 80 sanatçının katıldığı gecede Belediye Başkanı Metin Baydilli katılımcılara katılım belgesi verdi.

Gecede Doktor Necla Tosmur, sivil sanat hareketinin yaptığı çalışmaları slaytlarla anlattı. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağını, sanatı sürekli destekleyeceğini, bundan sonraki etkinliklerde de ev sahipliğini yapacağını vurguladı.

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri sanatçıların sorunlarını beklentilerini taleplerini çok dikkatli dinlediklerini, sürekli bunlar üzerinde kafa yorduğunu, her zaman sanatçıların yanında olduğunu söyleyerek ‘’Sanatçılar Urfa’mızın birer hazinesidir bu hazine ile ülkemizi ve ilimizin kalkındırma yönünde kullanmamız gerekiyor.’’ dedi.

Ressam Muharrem Çelik, Şanlıurfa Valisi Sayın Salih Ayhan’ın da sanata ve sanatçıya çok önem verdiğini ve bundan sonraki tüm çalışmalarda Vali Bey’i de görmek istediklerini bunun için Vali Bey’e bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi. Kültür ve sanat adamı Hüseyin Güzel, bütün dünya sanatlarının Urfa'da başladığını Urfa'yı iyi tanıtmamız gerektiğini bunun için de sanatçılara sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

Gecenin sonuna doğru sanata ve sanatçıya verdiği destekten ötürü eğitimci ressam Muharrem Çelik ve Doktor Necla Tosmur, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'ye ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye birer plaket takdim ettiler. Başkan Metin Baydilli de aynı şekilde ressam Muharrem Çelik'e ve Dr. Necla Tosmur'a bu programı organize ettiği için plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.