banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfalı Mûsikîşinaslar Sergisi Açıldı

Harran Üniversitesi Konservatuvarı’ndan Urfalı Mûsikîşinaslar Sergisi

Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Urfalı Mûsikîşinaslar Biyografi Sergisi, Piazza AVM Sergi alanında açıldı.

Harran Üniversitesi Tanıtım Ofisi tarafından organize edilen serginin açılışı, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiğdem, Tanıtım Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine Teker, Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ve sergi danışmanı Müzik Öğretmeni Osman Çuhadaroğlu tarafından gerçekleştirildi.

Urfalı Mûsikîşinaslar Biyografi Sergisi ile ilgili bir açıklama yapan Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Akpınar; “Sergimiz, Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırmaları Koordinasyon Birimi (HÜBAK) bünyesinde yürütülen “Urfa Müziğine Katkı Sağlayan Mûsikîşinasların Biyografilerinin Araştırılıp Derlenmesi ve Çeşitli Etkinliklerle İlgililere Tanıtılması” başlıklı projenin sonucunda ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında yapılan çalışmanın neticesinde Urfa müziğinin herhangi bir yönüne katkı sunan besteci, ses ve saz sanatçısı, derlemeci, gazelhan, mevlithan, hâfız, hoyratçı gibi özellik taşıyan 122 şahsın biyografisi kitaplaştırılmıştır. Sergi ile aynı ismi taşıyan Urfalı Mûsikîşinaslar kitabında yer alan kişiler sergimizde yer almıştır” diye konuştu.

Konservatuvar öğrencisi M. Akif Çoban kanun ile enstrümantal olarak Urfa türküleri icra ettiği ve Şanlıurfa halkının ilgi gösterdiği sergi, iki gün boyunca Piazza Alışveriş Merkezinde izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.