banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa Valiliği ile Belediye İşbirliğinde 90 Km Köy Yolu Yapılacak

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törenle, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün imzaladığı protokole göre; İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğünce Şanlıurfa Valiliği YİKOB’a aktarılan 24 milyon TL tutarındaki ödenek, Toplum Refahı Hizmetleri kapsamında yapılacak proje ve hizmetlerde kullanılması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aktarılacak. İlave işlerle yaklaşık 50 milyon TL olması beklenen proje ile 90 km beton ve asfalt yol yapılacak. YİKOB’un aktaracağı ödeneğe ek olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de yaklaşık 25 milyon TL harcayacak.

Vali Erin: Hayırlı Olsun

Kırsalda yaşayan vatandaşların refah seviyesini artırmaya yönelik projeler için kaynak kullanımını esas alan protokolün hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kırsaldaki yol çalışmalarını içeren ve toplam 50 milyon TL tutarındaki bir yatırımın imzasını atacağız. Ortaklık anlayışı içerisinde YİKOB’da bulunan 24 milyon TL kaynağa ilave Büyükşehir belediyemiz de bir o kadar kaynak aktaracak. İlimiz merkez ilçeleri  Eyyübiye ve Haliliye ile büyük ilçelerimiz Siverek ve Viranşehir’de kaliteli, uzun ömürlü beton ve asfalt yol işleri gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

Projenin hayata geçirilmesi için müzakere süresinin biraz uzadığını, ancak mevzuat ve hukuka uygunluk açısından bunun gerekli olduğunu kaydeden Vali Erin, sürecin tamamlanmasında emek ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, Genel Sekreter Mahmut Kırıkçı’ya, Vali Yardımcılarına ve YİKOB yetkililerine teşekkür etti.

Başkan Beyazgül: Vali Erin ve Emeği Geçenlere Teşekkür Ederim

İçişleri Bakanlığı tarafından Toplum Refahı Hizmetleri kapsamında YİKOB’a aktarılan kaynağın, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle köy yollarının yapımında kullanılması için bir protokol imzaladıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Vali Erin’e ve emeği geçenlere Şanlıurfalılar adına teşekkür etti.

90 Km Yol Yapılacak

Toplam bedeli 45 milyar 45 milyon 465 bin 494 TL olan proje için 24 milyon TL’lik ödenek YİKOB tarafından hakkediş bazında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılacak. Gerçekleştirilecek çalışmalar neticesinde ek finansmana ihtiyaç duyulması halinde gerekli kaynak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

İmzalanan protokole göre, tarafların uygun görmesi şartı ile ek protokol yapılabilecek. YİKOB’un tahsis edeceği ödenek miktarında herhangi bir değişiklik olmadan, protokol ekindeki keşifte planlanan beton yol yapımları BSK veya asfalt olarak değiştirilebilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kırsal Yollar Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan keşif planına göre:

Eyübiye ilçesinde; Dilimli, Çobanlar, Aşağı Tutumlu, Eski Güneşli, Direkli, Akmeşet, Umuroba ve Bakışlar köylerine ait 24 km.

Haliliye ilçesinde; Dy. Ay. Gelibolu, Küçük Güvenli, Güvenli, Boncuk, Parmakkapı, Dolaplı, Dikme, Dy. Ay. Köylerine ait 22 km.

Hilvan ilçesinde; Uluyazı, Kepirhisar, Hilvan bağlantısı 6 km.

Siverek ilçesinde; Mezra, Kayalı, Duruca, Duydum köylerine ait 16 km.

Viranşehir ilçesinde; Ayaklı Y.Ay, Kemerli, Malta, Yazgüneşi köylerine ait 22 km olmak üzere toplam 90 km beton yol yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.