banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa usulu Yumurtalı Sarma nasıl yapılır?

Lezzetler bakımında güzel yemekleriyle ön plana çıkan Şanlıurfa'da, Urfa mutfağını en iyi bilen kadını Lütfiye AKALIN'ın Tandırlıktan Gelen Lezzet adlı kitabından derlediğimiz Yumurtalı Sarma tarafi sizlere yemek yapmanıza rehber olacak.

İşte Yumurtalı Sarma tarifi:

Malzemeler (4 Kişilik)
1 su bardağı dolmalık bulgur 
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
½ kg taze asma yaprağı 
2 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı karabiber
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı sadeyağ
Tuz

Hazırlanışı
Yeşil soğan, maydanoz ayıklanarak doğranır. Bulgur, salça, biber, karabiber ve tuz bir bardak suyla karıştırılarak harç elde edilir. Çukur bir kâsede dört yumurta kırılıp tuz katılarak çatalla çırpılır ve tavada ısıtılan yağa dökülerek kayganak pişirildikten sonra sarmanın harcına katılarak** çok ezilmeden karıştırılır, bir kısmı da üzerine konulabilir. Elde edilen harçla sarılan ve üzerine sıcak su dökülerek sarılması kolaylaştırılmış olan yapraklar tencereye dizilerek üzerine çıkacak kadar su ilave edilir ve sarmaların dağılmaması için üzerine bir ağırlık konulup 1,5 saat kadar pişirilir. Tabaklara alındığında, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

*Bahara özgü hafif yemeklerdendir. Yalnızca taze yaprakla yapılır.
**Bazen tabakların üzerine konulduğu da olur.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.