banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Urfa TYB’nin Cuma sohbetinin konusu Hz. İbrahim ve Harran Oldu

Her hafta Cuma günü akşamı (TYB) Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinin Şair Nabi Kültür Evinde, bu haftaki Cuma Sohbetinin konusu, “Hazreti İbrahim ve Harran” oldu. 

Programa; TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Kaya, Yönetim Kurulu ve TYB üyeleri, Şanlıurfa Vakfı Başkanı Mehmet Emin Karahan ve Kitap Vakfı Başkanı Av. Fuat Balıkçı ve üyeleri katıldılar.

Şair Nabi Evinde gerçekleşen programın konuğu Profesör Doktor Mehmet Önal, 2012 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Harran sur içinde, iç kalede ve Harran höyüğünde yaptıkları kazı çalışmaları ile Hazreti İbrahim'in Harran’da yaşadığı evin tespitine yönelik yapılan çalışmalar hakkında çok detaylı bilgiler verdi. 

Prof. Dr. Mehmet Önal, Harran'ın özellikle ilçe statüsü kazanmasıyla oradaki yerleşimciler tarafından çok büyük bir tahribata uğradığını, çözüm olarak ise, Halfeti'de olduğu gibi mevcut yerleşim yeri ve resmi kurumların Harran'ın doğusunda yer alan Tektek dağlarına doğru hazine arazilerine taşınması gerektiğini söyledi ve bu konuda ilgili kurumların bilgilendirildiğini anlattı. 

Prof. Dr. Mehmet Önal, Hazreti İbrahim'in Harran’da yaşadığı evle ilgili önemli bulgulara rastlandığını belirtti. 

Konuyla ilgili, resmî makamlara durumun iletildiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Önal, söz konusu evin gün yüzüne çıkarılması için projelendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Program,  katılımcılardan Mehmet Sarmış, Mehmet  Emin Karahan ve Faruk Kazancı'nın Harran ile ilgili şiirlerini okuması ve soru cevap kısmıyla sona erdi.

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Kaya da, konuk Prof. Dr. Mehmet Önal ve programa katılanlara teşekkür etti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.