banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Urfa Müftülüğünden Açıklama: Hac Kayıtları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin başlayacağı tarihi duyurdu. Müracaatlar, 05-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

KAYITLAR NASIL ALINACAK?

Vatandaşlar, Devlet veya Katılım bankalarından birinden internet bankacılığı yoluyla veya şahsen giderek; bir defaya mahsus 250 lira yatıracak.

Hac ön kayıtları 05-26 Ocak tarihleri arasında aşağıdaki E-devlet linki üzerinden yapılacak. https://www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-hac-islemleri

Önceki yıllarda kaydı bulunan vatandaşlarımızın kayıtları 5 Ocak günü otomatik yenilenecek.

Hac ön kayıtları e-devlet üzerinden yapılacağından kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların, şifrelerini almaları gerekiyor.

Aynı yıl kayıt olan Hacı adayları kayıt birleştirmelerini E devlet üzerinden yapabilecek.

Farklı yıllarda kaydolan Hacı adaylarının kayıt birleştirmeleri İl ve İlçe Müftülükler yoluyla yapılacak.

65 YAŞ ÜSTÜNDEKİ HACI ADAYLARININ DURUMU NE OLACAK?

65 yaş üstündeki hacı adaylarının durumu 9 Ocak tarihinde Arabistan’da yapılacak olan görüşme sonrası netleşecek. Covid-19 aşısı zorunluluğu getirilecek mi? Kontenjan ne kadar olacak? gibi konular netleştirilecek. 

Detaylı bilgi için Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0850 260 1313 çağrı merkezinde bilgi alınabilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.