banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa Aile İl Müdürlüğünden el işi sergisi


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve Kalkınma bakanlığı tarafından finanse edilen SODES Kadın Atölyeleri ile Kadın Kültürleri ve GAP dairesi başkanlığı tarafından finanse edilen, KADEM’in ortağı olduğu tekstil eğitim merkezi tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru çalışmalarını sergiledi.
Sergi açılış programına Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, AÇSH İl Müdür yardımcıları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Vali yardımcısı Ali Yılmaz, "Kadın ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür. Bir milletin gelişmişlik seviyesini görmek istiyorsak eğer, o toplumda kadının nerede durduğuna bakmamız gerekli. Çünkü kadın hayatımızın her alanına yön veren, umudun, sabrın, vefakar olmanın, üretmenin, geleceğimizin adıdır. Fırsat verilmesi durumunda neleri başaracaklarının göstergesidir " dedi.
Açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, kadınlara yönelik sürdürebilir bir istihdam sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Müdür Bilici,“ Şanlıurfa Valiliğimiz tarafından koordinasyonu gerçekleştirilen, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından da yaklaşık 11 aydır devamı sağlanan SODES projesi kapsamında kadınlarımızın üretmiş oldukları el emeği ve kurs boyunca edinmiş oldukları becerileri gösterebilecekleri kadın atölyelerimizin sergisini bugün açmış bulunuyoruz. Bu sergi 11 aydır kadınlarımızın yapmış oldukları çalışmaların ve ürünlerin bir göstergesidir.
Dolayısıyla sergi noktasında hem kadınlarımızın yapmış olduklarını kamuoyuyla paylaşmak hem elde edilecek gelirle yine bu kursa devam eden kadınlarımızın ekonomik anlamda desteklenmesini sağlamak ve sadece projeye bağlı olarak değil bu projenin bitiminde de bu tür çalışmaların, kadınların ev ekonomisine katkı boyutunda ve sosyal hayata adaptasyonları doğrultusunda projenin asıl amacı olan sürdürülebilir bir kadının statüsünün iyileştirilmesi çalışmasını da öncelikliyoruz.Bu kurslarımızın bundan sonraki faaliyetler boyutunda da istihdam olayına baktığımızda belki bir o kadar da yardımcı unsur olarak o kadınlarımızın yanında yer alacak kadınlarımız olacaktır” şeklinde konuştu.
Sergi 2 gün boyunca açık kalacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.