banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Üniversitede meddah gösterisi

Harran Üniversitesi, 11 ayın Sultanı Ramazanın manevi atmosferini, amfi tiyatroya taşıdı.

Harran Üniversitesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında meddah, Karagöz-Hacivat gösterisi, mini sohbet ve semazen eşliğinde tasavvuf musikisi konseri gerçekleştirildi.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı ay olan Ramazanın manevi atmosferine uygun olarak Osmanbey Yerleşkesi amfi tiyatroda yapılan etkinlikte, meddah, Hacivat ve Karagöz gösterisi, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yargıcı tarafından ‘Sevgi, Empati ve Ramazan Orucu’ adlı söyleşi, Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ve öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen Tasavvuf Musikisi eşliğinde Semazen gösterisi izleyicilerin beğenisine sunuldu. 

Ayrıca HRÜ Tanıtım Ofisi tarafından hazırlanan Ramazan konulu sinevizyon gösterimi de yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.

Güzel bir gecede birçok etkinliği birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, herkese iyi seyirler diledi, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve izlemeye gelenlere teşekkür etti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mr 5 yıl önce

Üniversite nin uğraştığı işlere bak