banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi

Uluslararası Mozaik Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Uluslararası Gaziantep Mozaik yarışması ve sergi ödül törenine, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'nin farklı illerinden birçok eser sahibi katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Çakıroğlu , amatör olarak mozaik sanatıyla ilgilendiğini belirtti.

Kentteki sanatsal çalışmaların daha da artırılması gerektiğine dikkati çeken Çakıroğlu, “Mozaik, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sunuyor. Dolayısıyla bu tür organizasyonların önemini çok iyi anlamalıyız.”dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu da konuşmasında, dünyadaki mozaik sanatçıları ve sanatseverleri kentte bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yarışmanın, "doğal taş" ve "serbest malzeme" olmak üzere iki kategoride yapıldığını ifade eden Özuslu, yarışmaya 15 ülkeden 98 sanatçının katıldığını, önümüzdeki yıllarda katılımın daha da artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise konuşmasında, Gaziantep’in tarihinin çok eskiye dayandığını belirterek, kentin, kültürel ve tarihsel anlamda oldukça zengin bir yapı teşkil ettiğini dile getirdi.

Konuşmların ardından, yapıan değerlendirme sonucunda, doğal taş kategorisinde Polanya'dan Lubozs Karwat birinci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’ndan (GASMEK) kursiyer İlknur Yağmur ikinci ve Kocaeli'nden Nazmiye Nar üçüncü oldu.

Serbest malzeme kategorisinde ise, ABD'den Vanessa Rivera birinci, İngltere'den Angela Sanders ikinci ve Brezilya'dan Cintia Cimbaluk üçüncülüğü elde etti.

Ödüllerin sahiplerine verilmesinin ardından, dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi açılarak, gezildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.