banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Türkçe Olimpiyat Çocukları Şanlıurfa’da

‘Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yola çıkan 20 ülkeden 70 öğrencinin bugünkü durağı Şanlıurfa oldu. Öğle saatlerinde Karaköprü’de yaklaşık 200 araçlık konvoyla karşılanan Türkçenin çocukları, polis eskortu eşliğinde şehir turu atarak El Ruha Oteli'ne geldi.

Burada olimpiyatın çocuklarını Şanlıurfalı vatandaşlar karşıladı. Çocukların her birine çiçekler verilirken Şanlıurfalılar olimpiyatın çocuklarını bağırlarına bastılar.

Şanlıurfa’nın ilk ulusal kanalı olan Kanal Urfa televizyonu da olimpiyatın çocuklarının karşılanması canlı olarak izleyicilere aktardı.

Davul ve zurnalar tarafından karşılanan çocuklar Gazeteci Yazar Yasin Yaşuk’a duygularını anlattılar.

Öğrenciler, GAP Arena stadında yapacakları provanın ardından akşam Şanlıurfalıların karşısına çıkacak. Etkinliğe yaklaşık 50 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.