banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

TÜRK BÖBREK VAKFI ŞANLIURFA’DA!

 
 
Türk Böbrek Vakfı ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak iş birliği protokolü ile 24 - 25 Mart tarihlerinde Şanlıurfa'da ilk ve ortaokul öğrenimi gören öğrencilere eğitim verilecek.
Kurulduğu 1985 yılından bu yana amaçları doğrultusunda kamu yararına çalışan Türk Böbrek Vakfı; başta ülkemizde böbrek sağlığının korunması olmak üzere, kronik böbrek yetmezliği hastalarına hemodiyaliz tedavisi ve bu hastalar için en seçkin tedavi yöntemi olan böbrek nakli ile organ bağışı konularında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
“Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Öneriler” eğitimleri, böbrek sağlığı bilincinin gelişmesi ve kronik böbrek hastalığı hakkında farkındalığın artırılması adına yoğun saha çalışmaları ile sürdürülüyor. İlköğretimden başlayarak doğrudan ve dolaylı olarak tüm yaş gruplarına ulaşan çalışmaların sürdürülebilir ve kalıcı olması için öğretmenlere verilecek olan  ‘eğiticinin eğitimi’ semineri de çalışma dâhilinde hayata geçirilecek.  
Şanlıurfa’daki ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere ve velilere verilecek eğitimlerin ardından, içeriklerin kalıcı olması ve öğretmenler tarafından müfredat içerisinde yeri geldikçe değinilmesi için ilde görev yapan öğretmenlerin gönüllü katılımı esasına dayalı olarak ‘eğiticinin eğitimi’de verilecek. Söz konusu eğitimde öğretmenlere eğitim materyallerinin yanı sıra katılım sertifikaları da takdim edilecek. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.