banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Turizmde sevindirici haber: Balıklıgöl dolup taşıyor

 ŞANLIURFA- Son aylarda bölgede yaşanan bombalı saldırılar nedeniyle yabancı turist konusunda büyük düşüş yaşayan inanç turizminin önemli yerlerinden Şanlıurfa, yerli turistleri ağırlıyor.

Şanlıurfa şimdilerde yerli turistleri ağırlıyor

İnanç turizminin en önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa, son aylarda bölgede artan bombalı saldırlar sonrası yabancı turist ağırlayamazken, şimdilerde yerli turistleri konuk ediyor.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen yerli turistler, en çok ilgi duyulan yerlerin başında gelen Balıklıgöl ve Hz. İbrahim’in makamını ziyaret ediyor. Çoğunlukla günübirlik olarak Şanlıurfa'ya gelen ziyaretçiler, Balıklıgöl'ün hemen yanında bulunan Ayn-ı Zeliha Gölünde kayığa biniyor, çay bahçelerinde oturup çay içiyorlar. Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret edip, namaz kılıp dua ediyorlar.

İLKHA mikrofonlarına konuşan ziyaretçiler, Şanlıurfa’nın ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunu söylediler. Şanlıurfa’nın, Hz. İbrahim’in makamına sahip çok güzel bir yer olduğunu belirten Muhammed Gümüş, Şanlıurfa’yı her fırsat bulduğunda mutlaka ziyaret ettiğini dile getirdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinden geldiğini belirten Fatma ve Didem Paça, Şanlıurfa’yı çok beğendiklerini belirterek herkese ziyaret etmelerini tavsiye ettiklerini ifade etti. İstanbul ve Adana’dan gelen misafirleriyle birlikte kenti ziyaret ettiğini ifade eden Adıyamanlı Yaşar Baran, Şanlıurfa’ya yaptıkları ziyarette maneviyatlarının pekiştiğini söyledi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.